Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ATICI, NÜKLEER SANTRALİNİN İPTALİ İÇİN MAHKEME’YE GİDİYOR

admin | 03 Nisan 2018 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tek kalemde Türkiye’ye yapılacak en büyük yatırımın önüne geçmek isteyen CHP, önce AYM’ye sonra da AİHM’e gidecek. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Danıştay Üst Kurulu’nun kararı beklenilmeden Akkuyu Nükleer Santrali’nin temeli atılarak hukukun ayaklar altına alındığını iddia etti.

Türkiye’nin nükleer alanında atacağı ilk somut adıma engel olamayan CHP, bu konudaki ısrarından vazgeçmedi. 20 milyar dolarlık yatırımın durdurulmasını isteyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuyu önce Anayasa Mahkemesi’ne sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını açıkladı.

 

Aytuğ Atıcı nükleer santralin iptali için açılan davalar henüz sonuçlanmadan Putin’in Türkiye’ye davet edilerek temel atma töreni düzenlenmesini, hukukun ayaklar altına alındığının ve siyasi iktidarın yargıyı kontrolü altına aldığının bir göstergesi olduğunu belirterek; “Temsil ettiğim insanların yaşam hakkı etkileniyor. Çocuklarımın yaşam hakkı tehdit ediliyor. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Danıştay’dan sonuç alamazsam Anayasa Mahkemesi’ne gideceğim. O da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceğim. Bu ölüm santrali faaliyete geçmeyecek.” dedi.

 

60 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR

 

Türkiye’nin 60 yıllık hayali plan projesi, 20 milyar dolarlık maliyetiyle tek kalemde Türkiye’ye yapılan en büyük yatırım özelliğini taşıyor.

 

İSTANBUL’UN ELEKTRİK İHTİYACININ TAMAMINI KARŞILAYACAK

 

Santral, 4 bin 800 megavatlık tam kapasitesiyle devreye girdiğinde, yaklaşık 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek.

 

Bu üretimle İstanbul’un elektrik ihtiyacı tamamen karşılanacak.

 

Üretim aynı zamanda Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’una denk.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle