Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ANTMEN “SİYANÜRLE İNTİHAR VAKALARINI” MECLİS’E TAŞIDI… “NASIL TEMİN EDİYORLAR?”

admin | 12 Haziran 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son dönemde siyanür içerek intihar edenlerin sayısında yaşanan artış ve siyanürün internette kolayca elde edilebilir bir kimyasal madde olduğunun ortaya çıkması sonrası CHP konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, siyanür içerek intihar eden kişi sayısındaki artışın ciddi oranda arttığını ve bunun da ciddi kaygılara neden olduğunu belirterek “Geçtiğimiz dönem içerisinde siyanür içerek birçok kişi hayatına son vermiştir. Antalya’da 33 yaşındaki Sercan Çırağ, ‘Siyanür içtim bana dokunmayın’ notu bıraktıktan sonra, Niğde’de üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Fırat Karğı suya karıştırarak, İstanbul’da iş kadını Necla Köker, Ankara’da bir otelde, Denizli’de üniversite öğrencisi Ali Ç. evinde, Mersin’de bir genç internetten siyanür sipariş ederek intihar etmiştir. İzmir’de kimya öğrencisinin anne ve babasını, yine internetten sipariş ederek siyanürle öldürmesi konunun aciliyetini gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

Antmen önergesinde, intihar eden kişilerin birçoğunun bu ölümcül maddeyi internet üzerinden temin ettiğinin ortaya çıktığını ve İnternette 40 liraya dahi bulunabilen siyanürün satın alınmasının çok kolay hale geldiğini belirterek  “Siyanür gibi çok çabuk ölüme neden olan tehlikeli kimyasalların internetten satılması daha dikkatli bir hukuki mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmelidir. Yasal şirketlerin belgesini ibraz etmeyenlere ürün göndermemesi gerekmektedir.  Ancak bazı firmalar konu ile ilgili kurallara uymamaktadır” dedi.

ALPAY ANTMEN’İN ÖNERGESİNDE YER ALAN SORULAR ŞUNLAR;

– Son 15 yılda kaç kişi siyanür yüzünden hayatını kaybetmiştir? Bunların kaçı intihar vakasıdır?

– Siyanür içerek intihar eden kişiler siyanür ne şekillerde ve nasıl ulaşmışlardır?

– Siyanür satışında hangi firmalar belge ibraz zorunluluğu istemekte hangileri istememektedir? Buna uymayan ve internet üzerinden kolayca siyanür satışı gerçekleştiren firmalar hangileridir? Bunlarla ilgili hangi işlemler gerçekleştirilecektir?

– Konuyla ilgili hukuki bir düzenleme yapılacak mıdır?

– Türkiye’de siyanürün kullandığı faaliyet alanları nedir? Bu alanlar hangi şartlar ve mevzuat çerçevesinde siyanür ve benzeri kimyasalları kullanmaktadır? Bunların doğa üzerindeki tahribatı nedir?

– OECD ülkelerinde siyanür kullanım alanları nedir? Bahsi geçen ülkelerde siyanür satışı ne şekilde yapılmaktadır?

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle