Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ AKTAY: “VATANDAŞIN ÖZGÜR İRADESİNDEN KORKANLAR MEŞRU ADAYLARI YARIŞ DIŞINA ÇIKARDILAR”

admin | 01 Mart 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın YSK kararıyla yerel seçimlere giremeyecek olmasını eleştirdi.

Mersin’de Burhanettin Kocamaz’ın akıl almaz bir kumpas organizasyonuyla yerel seçimlere giremeyecek olmasının yankıları sürüyor. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da yaptığı yazılı açıklamayla yaşananları değerlendirdi.

Aktay, “Mersin’de, 31 Mart yerel seçimlerine olağan dışı gelişmelerle gidiyoruz. Öyle görünüyor ki vatandaşın özgür iradesinden korkanlar, Mersin yerel seçimlerini kendileri tanzim etmeye çalışıyorlar. Seçim sonuçlarını bizzat belirleme hevesi taşıyan karanlık eller bu amaçlarına ulaşmanın ilk adımı olarak da kimi meşru adayları yarış dışına çıkarmayı uygun buldular. Örneğin, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Burhanettin Kocamaz’ın içine düşürüldüğü durumun, seçim dışında bırakılmasının, demokrasi adına kabul edilebilir bir yanı yoktur. Öte yandan, HDP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Sayın Alaaddin Erdoğan’ın adaylığının düşürülmesini de hukuk mantığı içerisinde izah edebilmek mümkün değildir” dedi.

Adaylara yapılan bu girişimi şaibe ortamı yaratmak isteği olarak değerlendiren Adil Aktay, “Adaylara yönelik bu gibi girişimlerle bir şaibe ortamı yaratmak ve bu puslu havadan faydalanmak istendiği apaçık ortadadır. Bugünün Türkiye’sinde böyle şeylere tevessül edebilecek bir anlayışa ve imkana kimlerin sahip olduğu konusunu vatandaşlarımızın vicdanlarına bırakıyoruz. Şeffaf, özgür ve adaletli bir seçim ortamını sağlamak, seçimi kimin kazanacağından çok daha önemli bir meseledir. Türkiye bir hukuk devleti, gerçek bir demokrasi olacaksa, bu böyledir!” açıklaması yaptı.

Aktay açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm parti ve adayların, vatandaşın terazisinde özgür ve eşit biçimde tartılabildiği, meşruiyeti tam bir seçim istiyoruz. Hangi partiden olursa olsun, hukuk ve demokrasi dışı yollarla herhangi bir adayın seçilme hakkının ortadan kaldırılmasını, vatandaşın seçme hakkının kısıtlanmasını asla onaylamıyoruz. Mersin’in demokratik geleneğine inancımız tamdır. Tüm çirkin hesaplar, Mersin seçmeninin sağduyusu ve vicdanı karşısında sonuçsuz kalacak ve Mersin’de zafer elbette demokrasinin olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin il örgütü olarak 31 Mart yerel seçimlerinde Mersin’de yarışacak bütün siyasi parti ve adaylara, imkanların eşit kullanılabildiği haklı ve tatlı bir rekabet içerisinde, proje ve çözüm odaklı, güzel bir yarış ve başarılar diliyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle