Hoşgeldiniz  

CHP’DE TEPKİLER BÜYÜK: “NEREDESİNİZ EY ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR, YAZIK ÇOK YAZIK!”

admin | 17 Şubat 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin’in 37. Olağan İl Kongresi’nde yaşanan demokrasi skandalına tepkiler büyüyor. Parti içinde muhalefetin adayı Alptekin Eser’e yapılan aday edilmeme ayıbı CHP içinde büyük yankı uyandırdı.

CHP Mersin İl Örgütü’nün 37. Olağan Kongresi’nde yaşanan aday skandalı parti içinde büyük tepkiye neden oldu. Partililerin büyük kısmı yaşananları sosyal medya üzerinden yoğun eleştiri bombardımanına tutarken, eleştirilerin odağında CHP’li Vahap Seçer ve İl Başkanı Adil Aktay’ın olması dikkat çekti.

KUYUCUOĞLU: “YAZIK, ÇOK YAZIK!”

Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerden en dikkat çekeni CHP eski milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’ndan geldi. Kuyucuoğlu, yaşananları CHP’ye yakıştıramadığını dile getirdi. CHP’nin iktidar olamamasını kendi içindeki muhalefet olarak nitelendiren Kuyucuoğlu, “Bugün partimizin il kongresini yaptık. Ancak CHP ye partimize yakışmayan olaylar ve kongre oldu. Demokrasi, hak hukuk ve adaleti savunan bir partide, yöneticilerin ve yetkiyi elinde bulunduranların bunu kötüye kullanmaması gerekirdi. Bu kongrenin partimize, birliğe, bütünlüğe, birbirimize saygıya ve iktidar yürüyüşüne faydası olmadığını maalesef söylemek zorundayız. Her zaman CHP’nin iktidarının önündeki en büyük engel kendi içinden kaynaklanıyor. Söylemde demokrat, uygulama da çok farklı uygulamalar, öncelikle partililerimizin inancını sarsıyor. Yazık çok yazık” dedi.

TABEL: “NEREDESİNİZ EY ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR!”

Yine CHP’nin Milletvekili adaylarından Sibel Gazi Tabel de yaşananlara tepki gösterdi. Tabel, Alptekin Eser’in adaylığı için dilekçe veren isimlerin önceden hazırlanan matbu evrakları son dakika divana sunulmasını sert bir dille eleştirerek, “Bu dilekçeler bazı il delegelerine imzalatmak için önceden bilgisayarda hazırlanmış. Bugün Mersin CHP için kara bir gündü. Demokrasi sınıfta kaldı. İYİ Parti demokratik hakkını kullanabilsin, seçimlere katılsın diye 15 milletvekilini oraya gönderen CHP gibi bir partinin Mersin İl kongresinde rakibi il başkanı adayı dahi olamasın diye 47 imzayı geri çektir. Neredesiniz en aslan sosyal demokratlar? Bu düzen değişecek diyen devrimciler?” şeklinde konuştu.

EROĞLU: “ACİL ONURLU KANA İHTİYAÇ VAR!”

CHP’de yaşanan skandala bir tepki de Gazeteci-Yazar Ahmet Eroğlu’ndan geldi. Eroğlu, “CHP Mersin İl Kurultayı kara saplı 47 bıçak darbesiyle yaralanmıştır. Her kan grubundan acil onurlu kana ihtiyaç vardır” diyerek belki de en ağır tepkiyi verdi.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle