Hoşgeldiniz  

CHP’DE SEÇER VE ÖZYİĞİT’İN KOPMASINA NEDEN OLAN İŞTE O SÜREÇ…

admin | 19 Ekim 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in Büyükşehir Meclisi’nde Grup Başkanvekilliğinden ani istifasının yankıları sürüyor. Özyiğit’le Seçer arasındaki ayrışma, bu istifa ile dedikodu olmaktan çıktı, ete kemiğe büründü. İşte detaylar…

Sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – 31 Mart2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından göreve gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile yine CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit arasında yaşandığı öne sürülen “sürtüşme” Büyükşehir Meclisi’nde Grup Başkanvekili olan Özyiğit’in ani bir kararla istifa etmesiyle zirve noktaya ulaştı.

SEÇER MUHALİFLERİ, SOLUĞU ÖZYİĞİT’İN YANINDA ALIYOR

Daha önce adı sık sık 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak kulislerde yüksek sesle dillendirilen Abdullah Özyiğit, meclis oturumlarında CHP’li Başkan Seçer’i savunsa da Seçer tarafından sürekli uyarılmasıyla dikkat çekiyordu. CHP’li Seçer’le anlaşamadıkları iddia edilen diğer CHP’li ilçe belediye başkanlarının da aylık düzenli olarak CHP’li Özyiğit’le bir araya gelmesinin Seçer cephesinde rahatsızlığa neden olduğu öne sürülüyordu.

Yine Büyükşehir’de Seçer’den kopan bazı partili isimlerin Yenişehir Belediyesi’nde iş başı yapmaya başlamasının da örgütün, Seçer’e mesajı olarak yorumlanıyordu.

MECLİS’TE “ABDULLAHLARI KARIŞTIRDIM” KOMEDİSİ!

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Büyükşehir Meclis oturumunda söz isteyen CHP’li Abdullah Özyiğit ve yine CHP’li Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız’ın aynı anda söz istemesinin ardından oturumu yöneten Seçer’in Yıldız’a söz verdikten sonra Özyiğit’e söz vermeden madde üzerindeki tartışmayı bitirmesi, Özyiğit’in bir kez daha el kaldırmasına rağmen, “Abdullah’ları karıştırdım, neyse” diyerek ısrarla Özyiğit’e söz vermemesi ikili arasındaki ayrışmayı gözler önüne sermişti.

ÖZYİĞİT’İN ANNESİNİN CENAZESİNE VE ARDINDAN OKUTULAN MEVLİDE SEÇER KATILMADI!

Eylül ayının sonlarına doğru CHP’li Abdullah Özyiğit’in annesinin cenazesine ve memleketleri Sürmene’deki taziye evlerine gitmeyen Vahap Seçer’in bu hareketi Özyiğit cephesi için kopma noktası oldu. Özyiğit Mersin’e döndükten sonra Belediye’de ziyaretine giden Seçer, ardından gerçekleştirilen Mevlit programına katılmayışıyla dikkat çekmişti.

ÖZYİĞİT’TEN “PARTİYE ZARAR GELMESİN” MESAJI!

Yaşananların ardından CHP’li Özyiğit’in Grup Başkan vekilliğinden istifa ederek, Vahap Seçer’le köprüleri attığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Söylentilerin yayılmasının ardından kısa bir açıklama yaparak, “Seçer’in yanındayım” mesajı veren Özyiğit’in, partisi CHP’de bir dağılma ve gruplaşma havası yaratmamak için böyle bir açıklama yaptığı da sızan bilgiler arasında.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle