Hoşgeldiniz  

CHP’DE EMEK BÜROSU KURULDU… İLK GÖREV ŞİŞECAM MI?

admin | 22 Kasım 2016 | Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin İl Örgütü, emekçilerin sorunlarını çözmek için Genel Merkez talimatıyla Emek Bürosu’nu resmen kurdu. Şimdi Mersin emekçileri, CHP’nin ortağı olduğu Şişecam Fabrikası’nın kapatılmasının ardından emekçilerin akıbetinde Emek Bürosu’nun ne işlev yükleneceğini merakla bekliyor.

chpemekburosukuruldu

CHP Mersin İl Örgütü, Emek Bürosu’nu resmen faaliyete geçirdi. Kurulacak Emek Bürosu için kente gelen Genel Merkez Emek Büroları Yöneticisi Ali Berberoğlu ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, STK ve emek örgütleri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

 

Ömer Fethi Gürer, “Emek Bürolarının Amacı: İşsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunlarını araştırma, gözlem ve kurumsal ilişki kurarak tespit etmek. Araştırmaların sonuçlarını yayımlamak. Bu doğrultuda broşür, dergi ve kitap hazırlayıp yayımlamak. Sorunlara ilişkin parti politikaları doğrultusunda çözüm önerileri belirlemek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu alanlarla ilgili politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak. Ulusal ve uluslararası, çalışma yaşamı ile ilgili kurum, kuruluş, kişi ve örgütsüz kesimlerle ilişki kurmak, çalışmalar organize etmek, toplantılar düzenlemek, emekçilerin ve örgütlerinin Cumhuriyet Halk Partisi ile olan bağlarını güçlendirmek. Çalışan, işsiz ve emekli örgütleri ile ilişki kurmak, var olan ilişkileri geliştirmek, ilgili kuruluşlar arasında etkin dayanışma sağlamak. Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının etkinliklerine katılmak, örgütlenmelerine katkıda bulunmak. Tüm çalışanların, emeklilerin, güvencesiz çalışanların ve işsizlerin sorunlarının çözümüne katkı sunmaktır” dedi.

 

ŞİŞECAM İŞÇİSİ İŞVEREN’E GÜVENMİYOR!

 

Şimdi Mersin’de emek çevrelerinin gözü bir kez daha CHP’ye çevrildi. Kapatma kararı verilen Mersin Paşabahçe’de işçiler, fabrika yönetiminin sendikayla imzaladığı protokole uymayacağı endişesini taşıdığı ifade edildi.

 

Şişecam Topluluğunun Mersin Paşabahçe fabrikasını kapatma kararı almasının ardından Kristal-İş yönetimi ile imzaladığı protokolle şu kararlara imza atmıştı: “Fabrikada çalışan sendika üyelerinden 2016 yılı sonuna kadar emeklilik hakkı kazanacak olanlara yasal kıdem tazminatlarının yüzde 14’ü, 2017 yılı içinde emekliliğe hak kazanacaklara yasal kıdem tazminatlarının yüzde 18’i,  2018 yılı içinde emekliliğe hak kazanacaklara yasal kıdem tazminatlarının yüzde 20’si, 2019 yılında ve sonrasında emekliliğe hak kazanacak olanlara da yasal kıdem tazminatlarının yüzde 26’sı oranında teşvik ödemesi yapılacak. Teşvikten yararlanacak bu işçilerin sözleşmeleri ise 2 Ocak 2017 tarihi itibariyle sona erecek.”

 

Ancak protokolün hemen ardından emekliliğine 10 yıldan fazla kalan işçilerin Paşabahçe fabrikası yönetimi tarafından aranarak “Götüreceklerimiz arasında sen yoksun, gel dilekçeni imzala, yoksa çıkışını biz vereceğiz” denmesi ise işçilerde protokole uyulmayacak kaygısını yarattı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle