Hoşgeldiniz  

CHP MERSİN’DE YAŞANANLAR sansasyonelhaber’DEN SONRA ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDE

admin | 07 Şubat 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’nin 36. Olağan Kongresi’nde ilk olarak sansasyonelhaber.net’in gündeme taşıdığı iddialar, Hürriyet Gazetesi’nde kendisine yer buldu. Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer, köşesinde CHP Mersin’de yaşananları yazdı.

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen CHP 36. Olağan Kurultayı’nda Mersin il örgütünde yaşananlar sansasyonelhaber’de dile getirilmişti. Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer de bu iddialardan yola çıkarak konuyu derinleştirdi ve sansasyonel’in iddialarını bir üste taşıdı.

 

“Mersin’de torpilli isyanı” başlığıyla yazısını yayımlayan Bayer, İl Başkanı Adil Aktay’ın son dakika manevrasıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun listesine yazdırdığı Fatma Güner’le ilgili yeni iddialar gündeme getirdi. Sansasyonelhaber, Güner’in kendi adaylık başvurusunu kendisinin yapmadığını ve imzanın başka biri tarafından atıldığını gündeme taşımıştı. Yine ilk kez sansasyonelhaber’de yer alan Aktay’ın kurultay delegelerine söylediği “Mersin bana alışacak, ben ne dersem o olur” iddiası da Bayer’in köşesinde kendisine yer buldu.

 

İŞTE YALÇIN BAYER’İN KÖŞE YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

 

MERSİN’DE TORPİLLİ İSYANI

 

Mersin’den bir partili aradı; “CHP böyle kurultaylar, seçimler yapacaksa, suçluları hemen partiden atmalı” dedi.

 

“Biliyor musunuz, Mersin’de CHP il kongresi geçen ay yapıldı, başkanlığa Av. Adil Aktay getirildi. Kongre öncesinde hakkında açılmış bir kamulaştırma davası nedeniyle konu gündeme getirildi ancak Akay ‘Beraat ettiğini’ söyledi. Kendisine yönelik eleştiriler üzerine ‘Mersin bana alışacak, ben ne dersem o olur’ demeye başladı. Kurultay öncesinde kimseye sormadı, danışmadı; PM listesine ‘gençlik’ kotasından girmesi için Fatma Güner’in aday gösterilmesini istedi. Bu kadın, il başkanının şoförlüğünü yapan ve telefonlarına bakan Alkan Güner’in eşidir. Mezitli Belediyesi’nin bir şirketinde ‘taşeron’ kadrosunda çalışıyordu Güner… Uygun olmayan akçalı bir şey ortaya çıkınca belediyeden ayrılmak zorunda kaldı. Parti yönetiminde de çalışıyordu, halen il yönetim kurulu üyesidir. 16 ay sonra partiden yapılan baskılar sonucu işe döndürüldü. Ancak ‘kaybolan’ 5 bin liranın şirkete iade edildiği belediye çevrelerince belirtildi. PM adayı olmasında ise il başkanı kimseye danışmadı. Adaylık için dilekçe veren iki genç dikkate alınmadı. Kurultay salonunda Güner’in kendisini gören yoktu. Nitekim CHP Tarsus İlçe Başkanı oy kullanmadan salondan ayrıldı. Bu olay partimizde çok sıkıntı yarattı; bu olayı yaratanlar soruşturulmalı, parti açıklama yapmalı. Muharrem İnce, “TV’de bu konuda isim verir misiniz?” sorusuna ‘Tekin Bingöl’, karşılığını verdi….”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle