Hoşgeldiniz  

CHP MERSİN’DE “İSKİLİPLİ” TEPKİSİ! MİLLETVEKİLLERİNDEN PEŞ PEŞE SORU ÖNERGESİ…

admin | 11 Kasım 2019 | Eğitim, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü Ertuğrul Yıldız’ın, 10 Kasım günü skandal İskilipli Atıf Hoca paylaşımından dolayı TBMM’ye ayrı ayrı soru önergesi verdi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev Ertuğrul Yıldız’ın 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 81. Yılı dolayısıyla yaptığı sosyal medya paylaşımına tepkiler artarak sürüyor. Son olarak CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına peş peşe soru önergesi sundu.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Tam da 10 Kasım’da kurucumuz, kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bir günde bahsi geçen paylaşım yapılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin özgürlüğünün, yurttaşlık anlayışının, çağdaşlığın ve umudunun adıdır. Mustafa Kemal aynı zamanda başöğretmendir ve sözde bir eğitimcinin başöğretmenimize hakaret etmesi asla kabul edilemez” dedi.

Bir başka soru önergesi veren CHP’li Ali Mahir Başarır da Yıldız’a tepki gösterdi. Başarır, “

Cumhuriyetin kurucusu, vatanımızın kurtarıcısı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ülkemizin her bölgesinde saygıyla, minnetle anarken, çocuklarımızın geleceğinden sorumlu bir kişinin 10 Kasım’da böyle bir paylaşım yapması vicdanlarımızı sızlatmıştır” açıklaması yaptı.

Her iki milletvekili de Yıldız’ın görevden alınmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Ertuğrul Yıldız, 10 Kasım’da sosyal medyada yapılan Atatürk’ü anma paylaşımlarını kastederek, İngiliz destekli Teâli-î İslâm Cemiyeti kurucusu ve Milli Mücadele karşıtı vatana ihanetten idam edilen İskilipli Atıf’ın kemiklerinin sızlatıldığını savunmuştu.

Ertuğrul Yıldız, paylaşımında, “Bugün, Eksen kaymasının Nirvanaya ulaştığı bir gün…!!! Bazı arkadaşlarımızın paylaşımlarının, İskilipli Atıf hocanın ve bir çok islam aliminin mezarda kemiklerini sızlattığını görüyor gibiyim… Yazık çok yazık…” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle