Hoşgeldiniz  

CHP LİDERİ’NE ANAYASA DEĞİŞİKLİK KİTAPÇIĞI GÖNDERDİLER

admin | 07 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gafı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. AK Parti Mersin Gençlik Kolları Başkanlığı, Anayasa Değişikliği Maddelerinin resmi metnini ve Evet Gazetesi’ni CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “öğrenmesi” için gönderdi.

AK Parti Mersin İl Gençlik Kolları üyeleri, Özgür Çocuk Parkında yaptıkları basın açıklamasıyla, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir radyo programında Anayasa değişikliğiyle ilgili yaptığı gafı eleştirdiler.

 

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İzzeddin Uçan, “Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak, başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Cumhurbaşkanını ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Şimdi hal böyleyken CHP genel müdürünün anlaması için tekrar söylemek gerekiyor ki, gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır” dedi.

 

Uçan, “Açıklama tam manasıyla fecaattir. Gerçeklerden ve doğrulardan uzak, millet için çalışmayı bırakmış sadece siyaset yapmayı amaç haline getirmiş bu zihniyet, milletin iradesini yansıtmak olan asıl gayeyi çoktan unutmuştur. Ana muhalefet partisinin genel müdürünün düştüğü bu durum millet adına gerçekten bizleri endişelendirmektedir. Biz kendilerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ sözleriyle millet için doğru ve ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

 

“Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle