Hoşgeldiniz  

CHP İL BAŞKANI AKTAY VALİ SU’YA SESLENDİ: “BAKANINI DİNLEME!”

admin | 29 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Valiliklere gönderdiği CHP İl Başkanlarının ve çelenklerinin şehit cenazelerine alınmaması kararıyla ilgili olarak CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Valiliği’ne dilekçeyle başvurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ‘ CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar” demişti.

 

İçişleri Bakanı Soylu’nun bu açıklamasının ardından CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya dilekçeyle başvurarak, “Emri yerine getirmeme” çağrısı yaptı.

 

Aktay dilekçesinde, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu yasal listeyi keyfi bir kararla tanzim etmeye CHP’yi devlet protokolünden çıkarmaya kalkışması tam bir hukuk tanımazlıktır. Mersin Valisi olarak siz de bu kanunsuz emri yerine getirmemek ve bu kanunsuzluğu, size emri veren makama bildirmekle yükümlüsünüz” ifadelerini kullandı.

 

İŞTE CHP’NİN VALİLİĞE YAZDIĞI DİLEKÇE

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle