Hoşgeldiniz  

CHP BUNU KONUŞUYOR… BÜYÜKŞEHİR ATAMALARI HDP’Lİ KURTULAN VE CHP’Lİ AKTAY’DAN GEÇİYOR!

admin | 29 Temmuz 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin kulisleri bu haberle yıkılıyor. CHP koridorlarında HDP TBMM Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ile CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın buluşmalarından çıkan Büyükşehir atamaları artık yüksek sesle dillendiriliyor.

HDP’nin Mersin Büyükşehir’de CHP ile yaptığı ittifakın ardından pazarlık sonuçları da gün yüzüne çıkmaya başladı. CHP kulislerinde konuşulanlar dudakları uçuklattı.

HDP’nin Mersin’de Büyükşehir için aday çıkartmayarak CHP’ye verdiği desteğin ardından CHP’nin de 31 Mart yerel seçimlerinden galip çıkmasıyla ilk ortaklık Strateji Daire Başkanlığında görülmüştü. Strateji Daire Başkanlığına HDP’li Bedrettin Gündeş’in atanmasıyla gün yüzüne çıkan HDP-CHP pazarlığını yürüten isimlerin de CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile HDP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın olduğu iddiası kulislere bomba gibi düştü.

31 Mart yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra bir araya gelen ikilinin ilk olarak MESKİ üst düzey bürokratları ve Daire başkanlıkları için görüştükleri ve bu görüşmeden çıkan ilk ismin Bedrettin Gündeş olduğu öne sürülmüştü.

MESKİ’DE EMEKLİ OLAN 2 BÜROKRATIN YERİNE HDP’Lİ İSİMLER Mİ GELECEK?

Yaşanan ekonomik sıkıntı ve toplum baskısı nedeniyle toplu işçi alımı ve çıkarımı yapamayan CHP’li Büyükşehir’de MESKİ üzerinden HDP’li isimlerin alınamamasının sıkıntısı yaşanırken, MESKİ’de 2 bürokratın emekliye ayrılmasıyla MESKİ üst düzey bürokratlığına HDP’ye yakın isimlerin atanacağı iddia ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü İçmesuyu Dairesi Başkanı Ali Yanık ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Aysel Koçaş’ın emekliye ayrılmasıyla HDP’ye MESKİ üzerinden destek atılacağı iddiası CHP kulislerinde konuşuluyor.

2. BULUŞMA… DANIŞMAN HDP’Lİ OLDU

Bu ay başında tekrardan bir araya geldiği öne sürülen HDP’li Kurtulan ve CHP’li Aktay’ın bu görüşmesinde de yine işçi alımlarının gündemde olduğu iddia edildi. İşçi alımlarının henüz yoğunluklu yapılmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan ikilinin yine bir üst düzey bürokrat atamasında anlaştığı, uzlaşmaya varılan ismin de CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından tıpkı Gündeş kararında olduğu gibi kabul edildiği öğrenildi.

Kurtulan ve Aktay’ın anlaştığı ismin ise HDP’li Fazıl Türk’ün yardımcılığını yapan ÇHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş olduğu, Altuntaş’ın Seçer’in danışmanlığına getirildiği belirtildi. Kayyum atanan ve tutuklu yargılaması yapılan HDP’li Belediye Başkanı Fazıl Türk’e gerçekleştirilen KCK operasyonunda gözaltına alınan Mehmet Altuntaş’ın da üst düzey göreve getirilmesi CHP camiasında tepkiyle karşılandı.

GÖZLER MESKİ’YE ALINACAK PERSONELDE

Kurtulan ve Aktay görüşmesinde esas ayağı oluşturan meselenin MESKİ’ye alınacak personelin oluşturduğu iddialar arasında. HDP’nin Akdeniz Belediyesi’ni de kaybetmesiyle ciddi anlamda işsizlik sıkıntısı yaşadığı biliniyor. HDP’lilere verilen işçi sözlerinin de tutulması için CHP’ye büyük baskı yapıldığı iddiası CHP kulislerine bomba gibi düştü.

31 Mart yerel seçimlerinden önce HDP ile ittifakı isteyen CHP’li Vahap Seçer’in de Kurtulan-Aktay görüşmelerinden çıkan kararları koşulsuz uygulaması da seçim öncesi diyeti olarak yorumlanıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle