Hoşgeldiniz  

CHP BİLDİĞİNİZ GİBİ… BALIK ÇİFTLİKLERİNİN MUĞLA’DAN SÖKÜLMESİ KUYRUKLU BİR YALAN!

admin | 17 Temmuz 2018 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleri için ÇED sürecinin tamamlanmasına saatler kala CHP’liler ve sol tandanslı STK’lar yatırımın önüne geçmek için her türlü manevrayı yapmaktan çekinmiyorlar. Son olarak TBMM Genel Kurulu’nda ilk kez söz alan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, yanlış bilgilerle Türkiye ve Mersin kamuoyunu yanıltmaktan çekinmedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından TBMM’ye girmeye hak kazanan CHP’nin çiçeği burnunda Milletvekili Alpay Antmen, daha ilk konuşmasında Mersin’e yapılacak balık çiftlikleriyle ilgili devasa yatırımı engellemek için Türkiye kamuoyunu yanıltmaktan çekinmedi.

 

1 dakikalık Meclis konuşmasını, Mersin’de yapılması planlanan balık çiftliklerine ayıran CHP’li Antmen, “Mersin’de balık çiftlikleri kurulmak isteniyor. Muğla’dan kovulan ve Muğla sahillerinden sürülen balık çiftliklerinin tamamı Mersin’in altın sahillerine, bakir sahillerine getirilmek isteniyor. Bunun zararların bilimsel olarak zaten anlatılıyor ve fakat işin en ilginç tarafın AKP, AK PARTİ İl Başkanının veya ona atfen yapılan haberlerde balık çiftliklerini savunduğunu, bir avukat edasıyla yanında yer aldığını üzülerek görüyoruz. Mersin’in turizmi için, Mersin’in geleceği için, Mersin’in denizleri için, yapılmak istenen bu kötü balık çiftlikleri çalışmasından bir an önce vazgeçilmesi çağrısında bulunuyorum” diyerek şok yarattı.

 

CHP’li Antmen’in balık çiftliklerinin Muğla’dan sökülerek Mersin’e aktarılacağı bilgisi daha önce defalarca gündeme gelmiş, defalarca yetkililerce yalanlanmıştı.

 

GEÇEN SENE İFTİRA DÜZEYİNDEKİ İDDİA YALANLANMIŞTI

 

CHP’li Antmen’in TBMM gündemine getirdiği bu asılsız iddialar daha önce de Mersin gündemine taşınmış, konuyla ilgili Türkiye Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı İhsan Bozan Mersin’de gazetecilere açıklama yaparak taşınma iddialarını yalanlamıştı.

 

İhsan Bozan, bir kez daha, “Bodrum bölgesindeki balık çiftlikleri kapatılmış, turizmle problem yaşanmış, turizmi sıkıntıya soktukları için taşınmalarına karar verilmiş, onlar da Mersin bölgesine gelecekmiş. Bu tabi tamamen yalan. Böyle bir durum olmadığı net şekilde ortada. Türkiye’nin üretmeye ve büyümeye, büyümek için de yeni üretim alanlarına ihtiyacı var. Bu alanlarının belirlenmesi ve üretime açılmasının yegane amacı budur. Bodrum bölgesinden buraya taşınacak herhangi bir çiftlik olmadığı gibi Bodrum’da bugüne kadar çiftliklerin kapatılması veya taşınması yönünde verilmiş herhangi bir karar da yok” açıklaması yaptı.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI CHP’Lİ ANTMEN’İ YALANLADI

 

Geçtiğimiz hafta Kanal 33’te balık çiftlikleriyle ilgili konuşan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de CHP’li Antmen’in söylediklerini yalanlamıştı.

 

Ercik, “Balık çiftliklerinin Bodrum’dan taşınması söz konusu değil. Bunu bu kadar net ifade etmek istiyorum. Böyle bir taşınma söz konusu değil. Sadece Bodrum’da yatırımı olan bir firma Mersin’e de yatırım kararı aldı. Bütün mesele bu” şeklinde açıklama yaparak, Antmen’in iddialarını yalanlamıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle