Hoşgeldiniz  

CHP, BELEDİYELERDEKİ KIYIMI SAVUNDU: “ASALAKLARI KOVDUK!”

admin | 17 Şubat 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Büyükşehir belediyelerinde önceki dönemlerde işe alınan işçilerin haksız yere işinden edilmesiyle başlayan kıyıma epkile sürerken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den şok savunma geldi: “Belediyeyle kurduğu ilişkinin kendisi sadece maaş çekmek olan asalakları kovduk!”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’li belediyeler tarafından haksız yere işten çıkarılan işçilere yönelik skandal sözler sarf etti.

Meclis Genel Kurulu’nda önceki gün AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler öncesinde bir işçinin bile işten çıkarılmayacağına yönelik ‘namus sözü’ verdiğini, buna rağmen CHP’li belediyelerde şimdiye kadar yaklaşık 6 bin 300 işçinin ekmeğinden olduğunu hatırlattı.

Bunun üzerine CHP’li Özel, CHP’li belediyelerdeki işçi kıyımını görmezden gelerek, “Ayda bir kere bankamatiğe gidip, belediyeyle kurduğu ilişkinin kendisi sadece maaş çekmek olan asalakları kovduk” dedi. CHP’nin mağdur ettiği işçiler, Özel’in hakaretine tepki gösterdi.

CHP’li belediyelerde işten çıkarılan işçiler için ‘asalakları temizledik’ diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e tepkiler çığ gibi arttı. İstanbul, Adana, Mersin ve İzmir’de CHP’li belediyelerde çalışırken işten çıkarılan işçiler, Özel hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Performans düşüklüğü bahanesiyle işlerine son verilen işçiler, Özel’in tüm işten atılan işçilere yönelik sarf ettiği “bankamatikçi” tanımlamasını ispat etmesi gerektiğini kaydetti. Haksız yere işten atıldıklarını savunan işçiler, “Benim her gün imzalarım belediyede mevcut. Yaptığım işler ortada. Hadi bakalım benim bankamatikçi olduğumu Özgür Özel ispatlasın. Ekmeğinde olan bizleri asalak diye nitelendiren Özgür Özel’i kınıyoruz. Mahkeme’de hesaplaşacağız!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“HAKARET ETMEK HADDİN DEĞİL!”

CHP’li Özgür Özel’e bir tepki de HAK-İş Başkanı Mahmut Arslan’dan geldi.

Arslan, “Özel, bankamatik olarak çalışan veya işe gelmeden aylık alan bir kişi tespit ederse, açıklasın, biz gereğini yaparız. Ama böyle bir şey yok. Özel’in bu tavrını şiddetle kınıyoruz. Bu gerçekten CHP’nin kurumsal kimliği olarak açıklanmışsa, parti yöneticilerinin harekete geçmesini istiyoruz. Binlerce insan işten atıldı. Mağdurlara hakaret etmek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimini de göreve davet ediyor, Sayın Özel’in CHP Grup Başkanvekili sıfatıyla işçilere yönelik iftira ve hakarete varan açıklamaları dolayısıyla gereğini yapmasını bekliyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle