Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’DEN GERİ ADIM: “SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI İLAÇ ALACAĞIZ!”

admin | 08 Mayıs 2019 | Dünya, Gündem, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sansasyonelhaber.net’in gündeme getirdiği ve ay sonunda gerçekleştirilecek olan sinek ilacı alım ihalesinde Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı onaysız ilaçların da ihaleye katılabilmesinin önünü açan şartnamenin Büyükşehir tarafından yayınlanmasının üzerine oluşan tepkiler Büyükşehir’e geri adım attırdı: “Merak etmeyin Sağlık Bakanlığından onaylı ilaç alacağız!”

29 Mayıs’te gerçekleştirilecek olan ihalede yeni hazırlanan şartnameden insan sağılığını tehlikeye atan maddeleri içeren ilaçların da ihaleye katılabilmesinin önünü açan Dünya Sağlık Örgütü toksikoloji raporlarının ve AB onaylı kalite ve eşleştirme belgelerinin devre dışı bırakılması şok yaratmıştı. Böylelikle merdiven altı tabir edilen ve sadece insanı değil doğadaki tüm canlıların sağlığını tehlikeye atan ilaçların da yeni dönemde “Mersinlilerin üstüne sıkılmasının” önü açılmıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk oturumunda sinek ilacı ihalesini gündeme getirerek, yolsuzluk varmış havası estiren meclis üyelerinin merdiven altı tabir edilen ve bu nedenle Büyükşehir ihalesine teknik şartnameyi karşılayamadıkları gerekçesiyle giremeyen firmalarına aracı olduklarının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşmüştü. İhalede yolsuzluk varmış havası yaratarak ihaleyi politize edip, iptal ettirmeyi başaran meclis üyelerinin de hazırlanan yeni şartnameye göre ihaleye girmesinin önü açılmıştı.

AÇIKLAMA GELDİ: “RUHSATLI İLAÇ İÇİN HASSASİYET GÖSTERİYORUZ!”

Sansasyonelhaber.net’in gündeme getirdiği şok haberin ardından Mersin kamuoyundan tepkiler yükseldi. Vatandaşlardan gelen tepkilerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin 13 ilçenin tamamında donanımlı personel ve araç gereçleri ile sivrisinek, ergin, karasinek, larva, fare ve diğer zararlı haşere grupları konusundaki ilaçlama çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedilen açıklamada yeni dönemde alınacak ilaçların da Dünya Sağlık Örgütü onaylı ilaçlardan olacağı vurgulandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Doktor Bülent Halisdemir tarafından yapılan açıklamada haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ile bilimsel programlar doğrultusunda uygulamalar yapıldığı kaydedildi.

Halisdemir, “Mersin’de haşere ile mücadele, iklimi ve coğrafi konumu gereği oldukça güç bir şekilde yapılıyor. Sayın Başkanımız Vahap Seçer’in emri ile özelikle ekosistem dostu ilaç kullanımına özen göstermekteyiz. Bunun için de Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaç alımı konusunda hassasiyet gösteriyoruz” diyerek merdivenaltı firmalardan alım yapmayacaklarının işaretini verdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle