Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE GÜNDEM: KİPA KAVŞAĞI

admin | 13 Temmuz 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarına ait 18 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü.

 

“ÇÖZÜM ÜRETMEDEN, SIRF ‘İNAT OLSUN YAPTIRMAYACAĞIM’ ANLAYIŞIYLA YAKLAŞIRSANIZ OLMAZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından H. Okan Merzeci Bulvarı ile 34. Cadde kesişimine yapılması planlanan Katlı Kavşak (Kipa Kavşağı) projesine meclis üyeleri tarafından yapılan itirazlar üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocamaz, “Yapmayı planladığımız katlı kavşağın bitişiğinden de bildiğiniz gibi dere geçiyor. Biz geçmişte çok kötü görüntü ve sıkıntı yaratıyor diye vatandaşın talebi doğrultusunda Tulumba Kavşağı’nı yıktık. Ama bu yapımı planlanan KİPA Kavşağı’nda benim de gönlümden alt geçit geçiyor ama şartlar bizi üst geçide zorluyor. Bir sel geldi ve başımıza neler geldi. Böyle bir konuda arkadaşlar reddediyor ama çözüm üretmeleri lazım. Çözüm üretmeden sırf inat olsun yaptırmayacağım anlayışıyla yaklaşırsanız olmaz. Burası 34. Cadde. Hemen yan tarafı da Öksüz Deresi. Yani 34. Cadde dere gibi çalışıyor. Arkadaşlar demiş ki kuzey-güney istikametinde bat çık yapılsın. O şekilde yaparsak oluşabilecek olumsuzlukları görüyorsunuz. Benim de gönlümden bat çık geçiyor ama şartlar bizi buna zorluyor. Yani hiçbirimiz bunun uzmanı değiliz. Bende uzmanı değilim ama ben oradaki dereyi o selde gördüm, yaşadım, bizzat oradaydım. Siz bir çözüm önerin görelim bakalım çözümünüz nedir?” dedi.

 

Kavşağın kuzey güney yönünde yapılmasının dezavantajları olacağını ve olası felaketlerde sorun yaratacağını ifade eden Başkan Kocamaz,  “Bu yola gelen su o dereden taşan su değil. Su, Üniversite Kavşağı’nın oradan sağ taraftan yani yukarıdan geliyor. Siz sel anında oraya gidip, görmediniz. Eğer bu projeye itiraz ediyorsanız alternatifini de siz getireceksiniz. Şu anda zamana karşı yarış yapıyoruz. Vatandaşa söz vermişiz. ‘Seçime kadar Kipa Kavşağı ile Kuvayi Milliye’yi bitireceğiz’ demişiz. Burada bir ay geriye atarak, hemen başlanacağı halde, önüne set çekiyorsunuz. Körü körüne konuşuyorsunuz. O derinlikten yan yol verip nasıl yukarıya çıkaracaksın? Bir sel geldiğinde o yan yoldan suyun girmeyeceğini nasıl tahmin edeceksin? Fuzuli konuşuyorsunuz”  ifadelerini kullandı.

 

“ARKADAŞLARIN KARAR VERMEYE CESARETİ YOK, HİÇ OLMAZSA BU KARARI ODALAR VERSİN”

 

Meclis üyelerinin olayı siyaset yönünden değerlendirerek itiraz ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Siz zaten işin sadece siyasetindesiniz, başka bir şey değil. Önümüzdeki hafta pazartesi günü Mühendis Odaları’nı ve büyük odaları da toplayıp bir sunum yapılır. Hiç olmazsa bu kararı odalar versin. O zamana kadar da sizden çözüm için proje bekliyorum. Madem işin uzmanları bilmiyor, sizden çözüm bekliyorum! Ben bunun uzmanı değilim, siz de değilsiniz. Uzmanları yapıyor bunu. En sonunda bende vatandaşı Kipa Kavşağı’nı yapacaktım ama bazı meclis üyeleri yaptırmadılar diye bilgilendiririm” şeklinde konuştu.

 

Söz konusu maddenin yapılan itirazlar nedeniyle bir sonraki hafta yapılacak meclise ertelenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle