Hoşgeldiniz  

BİRİLERİ “KIL” OLMUŞTU… BU HABERE ÇOK ÜZÜLECEK VAR… ÇUKUROVA HAVALİMANI İÇİN NET TARİH GELDİ

admin | 26 Mart 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni’nde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge için büyük önem arz eden havaalanının hizmete gireceği tarihi açıkladı.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Osmaniye Valisi Kerem Al, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve siyasi partilerin milletvekilleri, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen ve Çukurova’daki vatandaşların taleplerine ve Çukurova bölgesinin ihtiyaçlarına hitap edecek olan “Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni” gerçekleştirildi.

 

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanı için 2019’ı beklemek istemediklerini belirterek, şunları kaydetti:

 

“Üst yapı ihalesini yaptık, bugünlerde değerlendirme bitiyor inşallah üst yapısına da bugünlerde başlayacağız. Önümdeki notta 2019’a kadar bitecek diyor ama değerli bakanlarımız açıkladılar. Bizim 2019’a kadar bekleme lüksümüz ve sabrımız yok. İnşallah, 29 Ekim 2018’de, Rabbim ömür verirse, biz buradayız, bu havalimanını, terminali birlikte açacağız. Ama şahıs olarak ben olmayabilirim hiç önemli değil. Sizin bu güçlü desteğiniz oldukça, siz liderinizin, ekip arkadaşlarının arkasında bu kadar güçlü durdukça Allah’ın izniyle 29 Ekim 2018’de, sadece Çukurova’ya değil, dünyaya gıpta edilecek bir havalimanı daha kazandırmış olacağız, sizinle birlikte, sizin sayenizde”

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temeli atılan Çukurova Havalimanı’nın 1 milyar liralık bir yatırım olduğunu belirterek, “Burada yapılacak olan pist 3 bin 500 metreye 60 metre. Dünyanın en büyük pistlerinden biri, dünyanın en büyük uçağı olan A380’nin inmesine uygun bir pist yapıyoruz. O da yetmiyor, yine yanında dünyanın en büyük ikinci pistlerinden birine sahip olacak 3 bin 500 metreye 45 metrelik ikinci bir pist olacak. Aynı anda 15’ten fazla uçağın park edebileceği bir aprona sahip olacak. 30 milyon yolcu kapasitesi olan Havalimanımızın inşaatı hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

 

Arslan, “15 Temmuz hain darbe girişiminin mimarları şimdi de her koldan ama her koldan Türkiye’ye saldırıyor. Ulaştırma alt yapı projelerinin yapılmaması, İstanbul’daki 3. havalimanının yapılmaması, Çukurova’nın can damarı olacak, bölgenin kalkınmasını sağlayacak, Adana’yı, Mersin’i, Osmaniye’yi daha ileriye taşıyacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar. Ama şunu bilsinler, bu millet 15 Temmuz’da nasıl hain darbecilere dersini verdiyse, Türkiye’nin kalkınmasını engellemek isteyen ve bu yolu açacak olan 16 Nisan süreci ile ilgili ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet onlara izin vermeyecek. Bu millet bütün bu çalışmaların ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın geleceği için olduğunu biliyor. Bunu bildiği için bu inançla arkamızda duruyor” dedi.

 

Çukurova Bölgesinin Türkiye için önemine değinen Arslan, “Çukurovamız bizim için önemli. Ama zannetmeyin ki, sadece bu 3 il önemli. İnanın ki, ülkenin her yerinde gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Lütfi Elvan burada ne kadar çalışıyorsa, 81 il için o kadar çalışıyor. Ömer Çelik Bey burada ne kadar çalışıyorsa, ülkemizin her yerinde, hatta dünya çapında ülkenin daha da kalkınabilmesi, daha da ileriye gidebilmesi ve ülkemize haksızlık yapılmaması için her yerde mücadele veriyor. Çünkü biz ekip olma anlayışı ile çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu olmadan olmaz, biz biliyoruz ki, Başbakanımızın onun yanında durması olmadan olmaz. Biz biliyoruz ki, bütün bakanların onlara ayak uydurması olmadan olmaz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle