Hoşgeldiniz  

BİR GECEDE 1.551 AĞACI TEK BAŞINA KESEN SÜPERMAN VAR YA… O ARTIK SERBEST!

admin | 22 Şubat 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’ye bağlı eski Mezitli Mahallesi’nde bir gecede tam bin 551 ağacı katleden şahıs, ilk duruşmanı ardından serbest kaldı. Mahkeme’nin kararına CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Mezitli’ye bağlı eski Mezitli Mahallesi’nde bulunan bin 551 ağaç bir gecede katledilmişti. Olayın ardından yürütülen soruşturmada ormanı kestiği iddia edilen bir kişi tutuklanmıştı. Mezitli ilçesinde 150 yataklı Devlet Hastanesi ve 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin yapılacağı alanın yanındaki bölgedeki her biri 70 yaşında bin 511 kızılçam ağacını kestiği iddiasıyla tutuklanan M.Ş. ilk ifadesinde ağaçları tek başına kestiğini iddia etmişti.

M.Ş ifadesinde “Olay günü ailevi nedenlerden dolayı içki içmiştim. Gece 22.00 sıralarında motorlu testere ile olay yerine giderek ağaçları kestim. Alkollü olduğum için ne yaptığımı bilmiyorum. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı talep ediyorum” dediği öğrenilmiş, bu ifade Mersin genelinde büyük yankı uyandırmıştı.

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, Mersin’in Eski Mezitli Mahallesinde yapılması planlanan 150 yataklı devlet hastanesi ve 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin yanında bulunan ormanlık arazide 21 Aralık 2019’da yaşanan orman terörünün faillerinden Mehmet Şenol’un serbest bırakılmasını eleştirdi.

“YETKİLİLERİ GÖRE DAVET EDİYORUM”

Orman Bölge Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada Mehmet Şenol’un 1551 ağacı tek başına kestiğinin belirlenmesini ciddiyetsiz bulan Gökçel, “Ucu kime dokunursa dokunsun. Mersin’in bir dal yeşiline el süren, hepimize zarar vermiştir. Biri çıkacak hem sarhoştum diyecek, hem de 1551 ağacı tek seferde kesecek. Mümkün değil! Her ağaca rastgele zarar verse ağaç bu kadar kısa sürede oradan çıkamaz. Hiç yorulmasa, hiç durmasa bile bu suçu tek başına bir gecede işleyemez. Akla, mantığa uygun değil. Soruşturmanın genişletilmesi gerekiyor. Mersin ormanlarına kıyan, canımıza kastetmiştir. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bir mersinli olarak bu yaşanan orman terörünün arkasındaki isimlerin açığa çıkarılmasını, adalete teslim edilmelerini istiyorum.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle