Hoşgeldiniz  

“BİR AN EVVEL RAYLI SİSTEMİ HAYATA GEÇİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

admin | 13 Nisan 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in en büyük sorununun işsizlik ve trafik sorunu olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, Mersin’de trafik sorununu çözmek için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Burhanettin Kocamaz, kentte yaşanan trafik sorununa dikkat çekti.

 

Kocamaz, “Trafiği biz bu hale getirmedik. Biz trafik sorunu için toplu taşıma sistemi ve raylı sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde 90 adet toplu taşıma aracı vardı, 30 tanesi arızalıydı. Biz 111 araç takviyesi yaptık ve arızalı olanları trafiğe kazandırdık. Bugün Taşucu’ndan Arslanköy’e kadar toplu taşıma aracı gönderiyoruz. Raylı sistemi de bir an evvel hayata geçirmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

 

Otopark sorununu da değerlendiren Başkan Kocamaz, “Mersin’in en önemli sorunlarından biri otopark. Bizim şu an planlanmış olduğumuz 3 otopark yerimiz var, 1 tane de modernize edeceğiz” dedi.

 

Göreve geldikleri günden itibaren 1/100 binlik, 1/5 binlik nazım imar planları ve Ulaşım Master Planı ile ilgili çalışmaları başlattıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  geç kalınmış bu çalışmaları hayata geçirmek için kentin paydaşları ile defalarca bir araya gelerek çalışmalarda belli bir noktaya gelindiğini ifade etti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

“BİR AN EVVEL RAYLI SİSTEMİ HAYATA GEÇİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ” için 1 yorum

  1. Ahmet yilmaz dedi ki:

    Havaray (Monoray) dan vaz geçilip ilk başta yapılması gereken hafif raylı sisteme mi geçiliyor. Benmi yanlış anlıyorum. Yanlışın neresinden dönülürse kardır. Ben ilk önce önerdim ve hatta İzmirde uygulanan İzban simdi de Antepte uygulanan Gaziray projeleri gibi bir proje uygulananilir dedim ama dinlemediler gec kaldilar.TCDD ile işbirligi yapılarak çukurova ulaşım projeleri yapılabilir lakin vizyon ve birikim gerekir.

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle