Hoşgeldiniz  

BEDRETTİN GÜNDEŞ SANSASYONEL’E KONUŞTU: “HDP KADROSUNDAN DEĞİL, LİYAKATTEN!”

admin | 30 Temmuz 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen HDP ittifaklı CHP’li Vahap Seçer yönetimindeki Büyükşehir’e Strateji Geliştirme Daire Başkanı olarak atanan HDP’li Akdeniz Belediyesi’nin eski Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş hakkında çıkan iddialarla ilgili Sansasyonel Haber’e konuştu.

HDP’nin Mersin’de Büyükşehir için aday çıkartmayarak CHP’ye verdiği desteğin ardından CHP’nin de 31 Mart yerel seçimlerinden galip çıkmasıyla gözler HDP-CHP birlikteliğinin yeni yönetimde nasıl yer alacağına çevrilmişti.

Seçimlerin ardından daire başkanlıklarına atamalar gerçekleştiren CHP’li Vahap Seçer’in BDP’nin 2014 yerel seçimlerindeki Toroslar Belediye Başkan Adayı ve HDP’li Akdeniz Belediyesine kayyum atanan başkanı Fazıl Türk’ün eski Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş’i Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na atamasının ardından özellikle CHP kulislerinde yoğun iddialar dönmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz gün Sansasyonel Haber’in gündeme getirdiği CHP-HDP pazarlığını yürüten isimlerin CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile HDP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın iddialarını içeren haberde CHP kulislerinde konuşulan Bedrettin Gündeş’in de bu pazarlıklar sonucu atandığı iddialarına Bedrettin Gündeş’ten açıklama geldi.

Sansasyonel Haber İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez ile görüşen Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, kulislerde konuşulan iddiaları yalanladı.

Büyükşehir Daire Başkanlığı için kendisine bizzat Belediye Başkanı Vahap Seçer’den teklif geldiğini kaydeden Gündeş, “Sayın Başkan benim belediye tecrübelerimden yararlanmak istediğini söyledi. Birlikte çalışmayı teklif etti. Benim kendisine ısrarla söylediğim şu oldu, ‘Başkanım benim herhangi bir parti, yapı, oluşum veya grupla bir alakam yok’ dedim. Kendisi de bana Bedrettin Gündeş olarak teklifte bulunduğunu ve deneyimlerimden Büyükşehir bünyesinde yararlanmak istediğini ifade etti. Benim bu liyakatte olduğumu kaydetti Sayın Başkan. Ben de kabul ettim” dedi.

Kendisinin ısrarla hiçbir yapı ve parti ile bağı olmadığını savunan Bedrettin Gündeş, Kurtulan ve Aktay’ın görüşmesinden değil, bizzat Seçer’in takdiriyle Büyükşehir kadrosuna dahil olduğunu kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle