Hoşgeldiniz  

BAŞKAN KOCAMAZ’DAN OTOGAR’A “AYAR”

admin | 22 Kasım 2016 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şikayet gerekçesiyle bu sabah Otogar’da incelemelerde bulundu. Başkan Kocamaz, otogar işletmecisinin açtığı davanın Mahkemece reddedildiğini kaydederek, “Bunca yıllık yöneticilik hayatımda böyle bir ayıbı ne gördüm, ne de yaşadım. Mersin’de kendini “Ali kıran baş kesen” ilan edenler var. Devlete de Belediyeye de kafa tutanlar var. Bu cesareti kimden, kimlerden alıyorlar?” dedi.

kocamazotogaraciklama

 

İŞTE BAŞKAN BURHANETTİN KOCAMAZ’IN OTOGAR AÇIKLAMASI

 

Son günlerde Mersin Otogarı’ndan gelen şikayetlerin artması üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak Otogara bir çalışma, yerinde inceleme ve tespit ziyaretinde bulunduk. Maalesef uzun süredir Otogarda görevli Belediye çalışanlarımıza, Otogar müdürü de dahil olmak üzere tacizler yapılıyor, adeta görevlerini yapmaları engelleniyordu. Adli ve idari makamlara
sunulmuş çok sayıda dilekçemiz vardır. Buna rağmen hukuka aykırı, kaos oluşturma, anarşi yaratma, hukuka ve mevzuata direnme devam etmektedir. Hukuki süreçlerin yavaş işlemesinden de faydalananlar kendi kurulu düzenlerini devam ettirmek için baskı, tehdit ve yıldırma gayretlerini son zamanlarda artırmışlardır.

 

Giriş çıkışlarda hiçbir yetkisi olmayanlar otobüs ve binek araçlardan tehditle ücretler alıyor, Belediyenin, dolayısıyla kamunun hakkı adeta gasp ediliyordu. Biz de bugün sabah Otogara giderek, bu kanunsuzlukları bizzat yerinde tespit ettik.

 

Bunca yıllık yöneticilik hayatımda böyle bir ayıbı ne gördüm, ne de yaşadım. Mersin’de kendini “Ali kıran baş kesen” ilan edenler var. Devlete de Belediyeye de kafa tutanlar var. Bu cesareti kimden, kimlerden alıyorlar?

 

Müstecir firma şu an işgalci konumundadır ve ihalede kendisine tanınmayan hak ve yetkileri kullanmaktadır. Esnaf tehdit ediliyor, Otogarda kaos yaratılıyor, insanlar zulüm görüyor. Haksız kazançlar sağlanıyor. Zabıta ve kolluk kuvvetleri saldırıya uğruyor, müdürler tehdit ediliyor, Otogarda silahlı adamlar dolaştırılıyor. Buna seyirci kalınamaz. Bu düzen böyle devam edemez.

 

Bir tarafta kamu adına güç kullanıp hukuk içerisinde hareket eden belediye, diğer tarafta ise hukuksuzluğu kendisine ilke edinmiş bir grubun olduğunu Mersin kamuoyu bilmelidir. Devlet ve hukuk sorumluluğu içerisinde bu mücadelenin devam edeceği bilinmelidir. Keza bugün itibariyle Mersin 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2015/429 Esas Sayılı dosyasında Şimşek Grubu’nun kira bedelinin indirilmesi talebiyle açtığı dava red ile sonuçlanmıştır. Mersin 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde alınan bu karar haklılığımızın bir kere daha teyididir.

 

Buradan hem Mersin kamuoyunu bilgilendiriyor, hem de yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Üstelik OHAL döneminde bu kadar kanunsuzluğa cesaret edilmesini anlamakta zorlanıyoruz.

 

Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak herhangi bir nahoş hadiseye meydan verilmemesi ve halkın huzurunun tehdit edilmemesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Neticede aynı gemide yolculuk yapıyoruz. Bu geminin seyrini değiştirmeye ya da batırmaya çalışan her kim olursa olsun sonuna kadar karşısında durarak, devletimizin tekliği, milletimizin birliği, vatanın bütünlüğünden yana tavır koyacağımızı herkesin bilmesi gerekir.

 

Bu devlet ilelebet payidar kalacaksa adil ve yasalara uygun, hakkaniyet çerçevesinde devletimizi korumak ve kollamak mecburiyetindeyiz. Bugün Otogarda bizzat müstecirin ortaya koyduğu provokasyona yönelik tavırlara hiçbir arkadaşımızın alet olmaması gerektiğini hatırlatıyor, her şeyin hukuk çerçevesinde çözüme kavuşturulması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyorum.

 

Bu mücadelede devletimizin tüm ilgili birimlerinin bizimle ortak ve iş birliği içerisinde, kamu düzenini sağlayıcı bir şekilde üzerine düşeni yapması, bu hukuksuz teşebbüslere fırsat tanımayacaktır.

 

Bu açıklama Otogarda yoğunlaşan şikâyetler üzerine yaptığımız Otogar inceleme ziyaretinde karşılaştığımız tavır ve tespit ettiğimiz olumsuzluklar nedeniyle yapılmış olup, adli makamlar nezdindeki girişimlerimiz başlatılmıştır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle