Hoşgeldiniz  

BAŞKAN KOCAMAZ’DAN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA “PLAJ İŞGALİ” UYARISI

admin | 09 Temmuz 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 17, komisyon raporlarına ait 7 ve gündem dışı 5 madde olmak üzere toplam 29 madde görüşüldü.

 

 “YASADIŞI İŞGALLERE GÖZ YUMMAYALIM”

 

Yaz aylarının gelmesi ve deniz sezonunu açılmasıyla birlikte plajlarda yapılan işgallerle ilgili konuşan ve ilçe belediyelerini daha hassas davranmaya davet eden Başkan Kocamaz, “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte plaj mevsimi başladı ve şikâyetler de yağmur gibi geliyor. Özellikle sahili olan belediyelerimiz için söylüyorum. İşgaller konusunda belediyelerimizin biraz daha hassas davranması gerekiyor. Büyükşehir’e  tahsis edilmiş yerlerde dahi işgaliye ücreti alarak birilerine yer tahsis ediliyor şeklinde iddialar var. Bunu da vatandaşlarımız ve esnaflar şikâyet ediyor. Bu konuda ruhsatı veren ve ücreti alan belediye sorumlu. Bu arada şikayetler Büyükşehir’e geldiğini için bizim arkadaşlarımız da oraya gidiyor. İlçe belediyesinin zabıtası ile karşı karşıya kalıyor. Bu konuda özellikle belediye başkanı arkadaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Bu konuda biraz daha hassas davranırsak ve yasa dışı işgallere göz yummazsak çok iyi olur” dedi.

 

“BÜTÜN BELEDİYELER AYNI HASSASİYETİ GÖSTERİRSE, KONUYU HEP BİRLİKTE GÖĞÜSLEMİŞ OLURUZ”

 

Yasanın işgallerle alakalı, ilçe belediyelerini sorumlu tuttuğunun altını çizen Başkan Kocamaz,  “Yasa, sadece seyyar satıcılarla ilgili Büyükşehir ya da ilçe belediye ayrımı yapmamış. Ama diğer işgallerin tamamı, 15 metreden genişte olsa ruhsatı veren belediyeler bundan sorumlu. Yasa, ruhsatı kim veriyorsa o ilgilenir. Genel olarak bu şekilde davranmak mecburiyetindeyiz. Bundan sonra kuralları uygulayalım. Bütün belediyeler aynı hassasiyeti gösterirse konuyu hep birlikte göğüslemiş oluruz. Bu şikâyetler de ortadan kalkar. Bana çok çabuk ulaşıyorlar. Gece-gündüz-hafta sonu demeden sosyal medyadan vatandaş şikâyetini belirtiyor. Bende bizim arkadaşlara söylüyorum. Ama belediye başkanı arkadaşlarım beni aramak mecburiyetinde bırakmazsa çok sevinirim. Herkes aynı uygulamayı yaparsa problem olmaz. Birisi tezgahı kaldırmaya çalışır, diğeri tezgâhı koydurmaya çalışırsa olmaz. Belediye başkanı arkadaşlarımı bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BAŞKAN KOCAMAZ’DAN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA “PLAJ İŞGALİ” UYARISI için 1 yorum

  1. Uğur erdogdu dedi ki:

    Önce kıyı şehidimize gösterdiğiniz hassasiyet nedeniyle kızkalesinde yaşayan bir Ankaralıların olarak …
    Bu hassasiyeti ilçe belediyemizden bekliyoruz her dakika önümüzde şarlatanlar yapan seyyarlardan yolda yürüyemiyorum her köşe başında bir göbek atan dondurmacı yerlerde sürünen şarhoş tavşanlcı būyūk şehir zabıta birimleri başarılı bir şekilde görev yapıp nasıl sahilin kendilerine ait kısmını temizledi ise ilçe belediyesini de vergi ve kira veren esnaflar adına göreve çağırıyoruz..

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle