Hoşgeldiniz  

BARO’DA SAFLAR GERİLDİ… ADAYLARDAN ŞOK SUÇLAMALAR…

admin | 07 Ekim 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Genel Kurul’un korona virüs salgınını önleyici tedbirler kapsamında ertelenen Mersin Barosu’nda adayların hareketliliği göze çarpıyor. 2 Adayın da birbirlerine broşür dağıtımı üzerinden yaptığı suçlamalar dikkat çekti.

Baro seçimleri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) genel kurulu, İçişleri Bakanlığının, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık’a kadar izin verilmemesine yönelik genelgesi kapsamında ertelenmişti. Bu kapsamda, çoklu baro düzenlemesini getiren 7249 sayılı Kanun uyarınca bu ayın ilk haftası gerçekleştirilmesi gereken baro başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri ile TBB delege seçimleri yapılamamıştı.

YEŞİLBOĞAZ VE ÖZDEMİR’DEN GENEL KURUL ERTELEMESİNE TEPKİ GELDİ

2 ismin adaylığını açıkladığı Mersin Barosu seçimleri de bu kapsamda iptal edildi. Mersin Barosu Başkanı ve Adayı Bilgin Yeşilboğaz ve diğer aday Gazi Özdemir, seçimlerin ertelenmemesi için gerekli başvuruları da yaptı.

Genel Kurulu erteleyen Akdeniz İlçe Seçim Kurulu hakkında suç duyurusunda bulunan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, İlçe Seçim Kurulu’nun “Tam kanunsuzluk yaptığını” öne sürdü.

Yine Adaylardan Gazi Özdemir de Mersin Valiliği’ne başvurarak, kararın kaldırılması gerektiği ve korona virüs önlemleri altında genel kurulun yapılabileceğini belirten bir dilekçe sundu.

ADAYLAR BROŞÜR DAĞITIMI ÜZERİNDEN KAPIŞTI

Genel Kurul ertelenmesine karşın seçim çalışmalarını sürdüren Yeşilboğaz ve Özdemir cephesinden karşı hamleler de şiddetini arttırarak sürüyor.

ÖZDEMİR: “YAPTIĞINIZ ETİK MİDİR?”

Mersin Barosu Yönetimi tarafından avukatlara kurye ile dağıtılan 2021 yılı promosyonlarının içerisine Mersin Barosu Başkanı ve Adayı Bilgin Yeşilboğaz’ın platformu olan “Önce Baro Platformunun” seçim broşürlerinin de konması Gazi Özdemir cephesini hareketlendirdi. Mersin Barosu Başkanlığı’na dilekçe ile başvurarak konu hakkında detaylı bilgi isteyen Gazi Özdemir, sorularını da dilekçesinde yönetime sıraladı.

Yapılan dağıtımı etik bulmadıklarını ifade eden Gazi Özdemir, “Meslektaşlarımıza gönderilen baro bütçesinden alınan hediyelerin yanında platform adaylarınız ile şahsınıza ait seçim kampanyanızın broşürlerini neden birlikte dağıtıyorsunuz? Broşür dağıtım ücretlerini şahsi veya platform hesabından ödenmiş olması ihtimalinde, baro bütçesinden gönderilen hediyelerle broşürlerin birlikte dağıtılması etik midir?” diye sordu.

YEŞİLBOĞAZ TARAFI KURYE FİRMASINI SUÇLADI, ÖZDEMİR TARAFINA DA HATAYI SEÇİM MALZEMESİ YAPTINIZ ELEŞTİRİSİ YAPILDI

Meslekte Gelecek Komitesi Başkan Adayı Gazi Özdemir’in suçlamalarına Yeşilboğaz’ı destekleyen Önce Baro Platformu yanıt verdi. Hatayı kabul eden Yeşilboğaz cephesi, hatadan dolayı kurye firmasını suçladı. Önce Baro Platformu, faturaları da kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan açıklamada, “Kurye firmasının her iki gönderiyi birlikte dağıttığı bilgisi tarafımıza ulaştığı an seçim proje kitapçığının dağıtımı derhal durdurulmuştur. 260 tane seçim kitapçıklarının dağıtımının Mersin Barosu adına dağıtılan hediyelerle aynı anda meslektaşlarımıza verilmesi Platformumuzun tercihi değildir. Önce Baro Platformu her zaman ilkeliliğe ve dürüstlüğe vurgu yapmıştır. Platformumuz, seçim çalışması boyunca meslektaşlarımızın güvenini kazanmaya önem vermiş ve seçimlerdeki irademizin meslektaşlarımız arasında taraftarlık haline gelmesini engellemeye çalışmıştır. Ancak kurye firması tarafından yapıldığı oldukça açık olan hatadan dolayı Platformumuzun suçlanması oldukça üzücüdür. Tarafımıza ait olmayan bir hatanın, seçim malzemesi yapılması geçmiş dönemlerde de Önce Baro Platformu ile birlikte hareket eden isimlerin/adayların Platformumuzun değerlerini unuttuğunun kanıtıdır” ifadeleriyle yanıt verildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle