Hoşgeldiniz  

BAKANLAR MERSİNLİ STK’LARLA BULUŞTU

admin | 07 Mart 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Ekonomi Forumu dolayısıyla Mersin’de bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami Mersinli STK Temsilcileriyle bir araya geldi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Mersin’de düzenlenen “Akdeniz Ekonomi Forumu”na katıldı. Mersin HiltonSA Otel’de gerçekleşen forumun açılış konuşmalarından sonra Bakanlar Elvan ve Nami, Mersinli STK temsilcileriyle buluştu.

 

Burada konuşan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, “Ülkemizde turizm sektöründe önemli yatırımlar gerçekleşmiştir, gerçekleşmeye devam etmektedir. Halihazırda yılda 1,5 milyon turisti ağırlayacak bir alt yapı oluşturulmuştur. Eğitim sektöründe ciddi yatırımlar gerçekleştirilmiştir. 18 üniversitemiz vardır. Her yıl yenileri ekleniyor. Şu anda KKTC’de eğitim gören 3. dünya ülkelerinin vatandaşlarının sayısı 100 bini aşmıştır. Nüfusumuzun 300 bin olduğunu düşünürsek bu hiçte küçümsenemeyecek, ciddi bir rakamdır. 100 bin öğrencinin KKTC gibi küçük bir coğrafyada bir araya gelmesi, özellikle bilişim, yazılım sektöründe ileriye dönük ciddi bir potansiyelinde ülkemizde oluştuğunun mesajını bize vermektedir. Tarım sektörünün önünün açılması, gelişmesi, katma değeri yüksek ürünlerin sulama kanalına geçilmesinin önünü açmak için Türkiye Cumhuriyeti ile dünyada bir ilk olan bir proje de hayata geçirilmiştir. Deniz altından döşenen boru hatlarıyla ülkemize artık yılda 70 milyon metreküp su nakli sağlanmıştır. Ulaşımı rahat hale getirmek için dünya standartlarında bir havalimanının inşasının son aşamasına doğru yaklaşmış bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemde inşallah yine denizin altından kablolar geçirilerek, ülkemize Türkiye’den elektrik akımının sağlanmasını sağlayacağız. Bu projeyi de önümüzdeki 3 veya 4 yıl içerisinde başarabilirsek enerji de çeşitlendirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

KKTC ile Mersin arasındaki ticaretin gelişmesi adına karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplantı son buldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle