Hoşgeldiniz  

BAKAN ELVAN İLÇE KONGRESİNDE KONUŞTU

admin | 29 Eylül 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Partisinin Yenişehir İlçe Kongresi’nde konuşan Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, burada yaptığı konuşmada Mersin’e yapılacak Hükümet yatırımları ve kent sorunlarının giderilmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

 

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan,  Mersin’e gelerek AK Parti Yenişehir 4. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. DİA Center’de yapılan ve mevcut İlçe Başkanı Bekir Topçu önderliğindeki tek listeyle gidilen kongreye,  AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, milletvekilleri ve partililer katıldı.

 

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI

 

Mersin’de yapılan yatırımlara da değinen Elvan,  Mersin’de AK Parti iktidarları döneminde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. 1 Kasım seçimlerinin ardından yatırımlara yoğunluk verdiklerini belirten Elvan,  Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımında 4 Ekim 2017 tarihinde üstyapı için teklifleri alacaklarını ve yapım aşamasına geçeceklerini dile getirdi.

 

ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOBANI

 

Altyapı çalışmaları için de yüklenici firmanın yoğun şekilde çalıştığını belirten Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu için de Yüksek Planlama Kurulu kararının onayını aldıklarını, yakın bir zamanda da yapım ihalesine çıkmayı planladıklarını söyledi.

 

MERSİN-ANTALYA ARASI 4 SAATE DÜŞECEK

 

Elvan, kendilerinden önceki hükümetler döneminde görev yapan Ulaştırma Bakanlarının ‘Bu proje gerçekleştirilemez, bırakın Türkiye’nin bütçesini, Avrupa Birliği’nin bütçesini verseler bu proje hayata geçirilemez’ dedikleri bir çalışmayı hayata geçirdiklerine işaret ederek, “Mersin’den Antalya’ya gitmek isteyen bir vatandaşımız belki de 10-12 saat harcıyordu. Akdeniz Sahil Yolu’nu tamamladığımızda bu süre 4-5 saate, hatta 4 saate bile düşebilecek. Mersin sınırları içindeki 27 tünelden 10’unu ve birçok viyadüğü tamamladık. 11 tünel üzerinde de çalışmamız devam ediyor, sadece 6 tünelde çalışmaya başlamadık. Hedefimiz en kısa sürede Akdeniz Sahil Yolu Projesi’ni tamamlamak. Bu projenin tamamlanmasıyla artık Antalya ve Mersin’i bir anlamda bütünleştirmiş, buluşturmuş olacağız. ” diye konuştu.

 

OKUL YAPIMI DEVAM

 

Mersin’de 2019 sonuna kadar ikili eğitime son vermeyi hedeflediklerini kaydeden Elvan, “Bu kapsamda Yenişehir ilçemizde 6 okulumuzun inşaatı devam ediyor, iki okulumuzun ise proje çalışmaları sürdürülüyor” dedi

 

ELEKTRİK ALTYAPISI KOMPLE DEĞİŞİYOR

 

Mersin’de yaşanan elektrik kesinti sorunlarına da değinen Bakan Elvan konuyla ilgili şöyle konuştu: “Elektrikle ilgili çok ciddi sorunlarımız vardı. Halen sorunumuz bitmedi ama bu sorunları da çözüyoruz.  Yenişehir’de 2015-2016’da 32 milyon lira elektrik altyapısı için yatırım yapıldı.  Mersin genelinde ise sadece 2017 yılında 140 milyon liralık yatırımla 367 adet yeni trafo ve 12 bin direk ve tesisatı yeniliyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle