Hoşgeldiniz  

BABACAN DİLEKÇEYİ VERDİ… DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ (DEVA) KURULDU… İŞTE TAM LİSTE!

admin | 09 Mart 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ali Babacan yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi. Babacan’ın 90 kişilik Kurucular Kurulu listesinde çok dikkat çeken isimler var.

Listede en çok göze çarpan isim Mehmet Şanver oldu. Emekli General Şanver’in ismini kamuoyu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında duymuştu. 15 Temmuz gecesi aralarında dönemin kuvvet komutanlarının da olduğu pek çok komutan Şanver’in kızının düğününde bir araya gelmişti. FETÖ’cüler düğünü basarak Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal dahil bazı generalleri rehin almıştı. İşte adı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olacak yeni partinin kurucular kurulu tam listesi…

Kuruldaki bir başka dikkat çeken asker isim ise, uzun yıllar TSK’da özel harekatçı olarak görev yaptıktan sonra akademik hayata atılmak için ordudan ayrılan, son dönemde de İdlib’e yönelik operasyonlara eleştirileri ile dikkat çeken Metin Gürcan oldu. Babacan’ın partisinin kurucular kurulu listesinde Hariciye’den en dikkat çeken isim ise AK Parti döneminde Basın Yayın Genel Müdürlüğü de yapan, son görev yeri de Londra Büyükelçiliği olan Abdurrahman Bilgiç oldu. Babacan’ın partisinde halen mevcut TBMM listesinde vekil olan tek isim ise, geçtiğimiz aylarda AK Parti’den istifa edip, bağımsız olan Mustafa Yeneroğlu oldu.

EKONOMİ BÜROKRATLARI TAM KADRO

11 Yıl boyunca Hazine’de görev yapan ve Müsteşarlık görevinde bulunan halen de IMF’de İcra Direktörlüğü görevini yürüten İbrahim Çanakçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Müsteşarı Metin Kilci, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de Ali Babacan’ın kurucular Kurulu listesinde yer alan diğer isimler oldu. Yaklaşık 10 yıl Hazine Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Cavit Dağdaş da listede. Dağdaş, Başbakan Yardımcılığı döneminde Babacan’la yakın çalışan ekipten bir isimdi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN MİLLETVEKİLİ

DEVA Partisi’nin kurucular kurulunda 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınıp sorgulanan eski AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in de yer aldığı belirtiliyor. Şahin, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ GECESİ KIZININ DÜĞÜNÜ BASILAN KOMUTAN

Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulu listesi olarak sosyal medyaya düşen listede en dikkat çeken isim ise 15 Temmuz darbe girişim sırasında Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Korgeneral Mehmet Şanver. Şanver’in listede yer alması ise dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Moda Deniz Kulübü’nde kızı Banuçiçek Şanver’i evlendiriyordu. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal başta olmak üzere komuta kademesinden 9 havacı general düğündeydi. Darbeciler düğünü bastı, generalleri kaçırdı.

FEHMİ KORU YOK KARDEŞİ NACİ KORU VAR

Babacan’ın listesindeki bir diğer dikkat çeken isim ise gazeteci Fehmi Koru’nun diplomat kardeşi Naci Koru oldu. Koru, uzun süre büyükelçilik görevinde bulunmuştu. Fehmi Koru’nun köşe yazmayı bırakacağını açıklaması da “Koru Babacan’ın partisinde yer alacak” iddialarına neden olmuştu.

ÜLKÜ OCAKLARI KURUCU BAŞKANI RAMİZ ONGUN DA LİSTEDE

Ali Babacan’ın kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Ramiz Ongun, Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti. Ongun’un ismi 2011 yılında AK Parti ile anılmış hatta Ramiz Ongun kulislerde uzun bir süre AK Parti Mersin Milletvekili adayı olarak konuşulmuştu.

GÜVENLİK UZMANI METİN GÜRCAN DA VAR

‘Benim için öldürme’ kampanyasının mimarı Avukat Gülçin Avşar da Babacan’ın kurucular kurulu listesinde yer alıyor. Listede dikkat çeken bir başka isim ise eski asker Güvenlik Uzmanı Metin Gürcan da listede.

AĞLAYARAK BIRAKAN BAŞKAN DA LİSTEDE

Kurucular Kurulu listesinde eski Bakanlar Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün, Sadullah Ergin gibi isimler de yer alıyor. Listede dikkat çeken bir başka isim ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen ve ağlayarak koltuğu bırakan Edip Uğur oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle