Hoşgeldiniz  

AYDINCIK İÇİN BUNDAN İYİ TANITIM OLMAZDI! ERCÜMEN VE AYDINCIK TÜRK VE DÜNYA BASININDA…

admin | 28 Ekim 2019 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Mersin’de buzul döneminden kalıntılar taşıyan Gilindire Mağarası’na dalış yaparak, mağara dalışında kadınlar paletsiz dünya rekorunu kırması Türk ve Dünya Medyasında büyük yankı uyandırdı.

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Mersin’de buzul döneminden kalıntılar taşıyan Gilindire Mağarası’na dalış yaparak, mağara dalışında kadınlar paletsiz dünya rekorunu kırdı.

Gilindire Mağarası’nda, ‘Paletsiz Kategori’de rekor denemesi gerçekleştiren milli sporcu Şahika Ercümen, bu alanda kadınlar paletsiz dünya rekoru olan 90 metre sınırını aşarak dünyada ilk kez bir mağarada, tek nefeste 100 metre su altından gitmeyi başardı.

Şahika Ercümen’in bu başarısı Türk ve Dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Ercümen’in bu rekoru, Aydıncık’ın sahip olduğu en değerli doğal mirası olan Gilindire Mağarası’nın tanıtımına da büyük katkı sağladı.

Türkiye’nin yaygın medyası haberi manşetlerine taşırken, uluslararası haber ajanslarının da rekoru flaş geçmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, dalışta paletsiz kategoride 90 metre sınırını aşarak kadınlar dünya rekorunu kıran milli sporcu Şahika Ercümen’i dalışın hemen ardından telefonla arayarak tebrik etmesi de yine ulusal ajanslarda flaş geçildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle