Hoşgeldiniz  

AVRUPALI GAZETECİLER GELDİ, TAHLİYE KARARI ÇIKTI

admin | 13 Aralık 2016 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Evrensel muhabirlerinin yargılandığı davada tutuklu Cemil Uğur’un tahliyesine karar verildi. Halil İbrahim Polat’ın ise adli kontrolü kaldırıldı.

evrenselmuhabiriserbest

Evrensel Gazetesi Mersin muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması ile yargılandığı davanın ilk duruşması Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada tutuklu yargılanan Evrensel Muhabiri Cemil Uğur’un adli kontrol uygulamasıyla tahliye edilmesine karar verildi. Halil İbrahim Polat’ın ise adli kontrol uygulaması kaldırıldı.

 

Davayı izlemek üzere salonda Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, PEN İnternational temsilcisi ve PEN Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Caroline Stockford, Günlük Morning Star gazetesi yazarı Steven Sweeney, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve NUJ  üyesi Arif Bektaş, kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti başkanı Hakkı Boltan, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri yer aldı.

 

Davayı izlemek için Mersin’e gelen heyet ilk olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne geçerek basın açıklaması yaptılar. Duruşmayı izlemek üzere Galler’den Mersin’e gelen PEN Hapisteki Gazeteci ve Yazarlar Komitesi Başkanı Coroline Stanford “Türkiye’yi takip ediyoruz ve kaygılanıyoruz. Tutuklu gazeteci Cemil Uğur’un ve diğer tutuklu tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

 

Tahliye kararının ardından bir sonraki duruşma 2 Mart 2017’ye ertelendi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle