Hoşgeldiniz  

“ATATÜRK TÜRK DEĞİL” DİYEN ESKİ BAŞKAN’IN DAVASI BAŞLADI

admin | 09 Kasım 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Şubat ayında sosyal medya hesabından Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında şikayette bulunulan AK Parti Anamur İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları eski Başkanı Hasan Baki’nin “Atatürk’e hakaret” suçundan yargılanmasına başlandığı bildirildi.

Şubat ayı başlarında Twitter’daki hesabından Atatürk’e hakaret içeren paylaşım yapan AK Parti Anamur eski Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki hakkında Anamur 2’nci  Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘ Atatürk’e hakaret’ suçundan dava açılmıştı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasına Hasan Baki katılmadı. Avukatı tarafından savunulan Baki için önümüzdeki duruşmaya zorla getirilme kararı alınarak, ertelendi.

 

Hasan Baki, Ak Parti Anamur ilçe başkanı olarak görev yaptığı dönemde – Atatürk olmasaydı diye bir şey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek var. #RecepTayyipErdoğan yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır! – Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selaniklidir. Kimse Türk, Atatürk demesin. Orijinali Yunan yani, net. Benzemiyor Türk’e… – Tarih yazılıyor. Aydınlık, Batı özentili devrim değil, İslam davası devrimidir bu. Şeklinde tweetler atmış, büyük tepki toplamıştı.

 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da Baki’nin bu paylaşımlarından ötürü suç duyurusunda bulunmuştu. Baki, gelen tepkiler üzerine istifa ettirilmişti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle