Hoşgeldiniz  

AŞUT CEPHESİNDE YENİ PERDE…

admin | 02 Nisan 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

20 Temmuz 2017’de yaptığı açıklamayla MTSO defterini kapattığını açıklayan MTSO başkanı Şerafettin Aşut’un bu açıklamasının ardından yeniden meclise seçilmesiyle ortaya şok bir iddia ortaya atıldı.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, 20 Temmuz 22017’de basının önüne çıkıp, yıprandığı ve yorulduğu gerekçesiyle yeni dönemde MTSO yönetiminde yer almayacağını açıklamıştı. Bu açıklamasının ardından çıktığı TV programlarında da sık sık işleri ve ailesiyle ilgileneceğini söylemiş hatta yurt dışında bile yaşamayı düşündüğünü dile getirmişti.

 

Ancak Aşut, bu açıklamasından bu yana geçen 9 aylık sürede bir aday gibi çalışmış, yeni dönemde komite başkanlarını bile belirlemek için çalışmalar yürüttüğü iddia edilmişti. 1 Nisan’da gerçekleştirilen MTSO seçimlerinin ardından yaptığı açıklamayla “Bizim koordinemizdeki komite üyelerinin yüzde 80’i meclise girdi” diyerek gündeme getirilen bu iddiayı doğrulamıştı.

 

MTSO Meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından şimdi gözler Meclis başkanlığı ve yeni yönetim kurulu seçimlerine çevrildi. Cuma günü gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde ortaya atılan yeni bir iddia Mersin iş dünyası kulislerinde bomba etkisi yarattı.

 

YENİ BAŞKAN YÜKSELGÜNGÖR MÜ OLACAK?

 

Normal şartlarda Kasım ayında gerçekleştirilecek olan MTSO seçimleri Bakanlar Kurulu kararıyla 1 Nisan’a ertelenmişti. Bu erteleme kararından önce MTSO yönetiminin 2 güçlü ismi Aşut ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Yükselgüngör’ün yeni dönemle ilgili görüşme yaptığı iddia edilmişti.

 

Yaklaşık 6 ay önce gerçekleşen bu görüşmenin detaylarıyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Yenişehir’de bir restaurantta buluşan Aşut ve Yükselgüngör’ün Kasım ayı Genel Kurulu hakkında görüştüğü öne sürüldü. Aşut’un aday olmama kararının masaya yatırıldığı görüşmede Nuh Yükselgüngör’ün de bu kararı desteklediği ve Aşut’un yerine MTSO başkanı olabileceği iddiası şok yarattı.

 

Aşut’un ısrarla son güne kadar adaylık noktasında bir açıklama yapmaması ve “Ben adayım sözünü benden duyana kadar aday değilim” sözünü sıklıkla dile getirmesinin altında da Aşut ve Yükselgüngör arasında yapılan yeni dönem planının yattığı iddia edildi.

 

Aşut’un aday olmama kararının ardından yaptığı açıklamalarla ısrarla “Ben kesin olarak söylüyorum aday değilim” vurgusu yapmasının ardından Meclise girmesiyle başkan adayı olmayacağını ancak Nuh Yükselgüngör’ün başkanlığını destekleyeceği MTSO’ya yakın kaynaklarca dillendiriliyor.

 

Nuh Yükselgüngör de bu yeni dönemde Emlak Meslek grubundan MTSO meclisine girmeyi başardı.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle