Hoşgeldiniz  

ASILSIZ İHBARLAR ÇILDIRTTI!

admin | 26 Aralık 2016 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkili olan kar yağışında olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için tüm ekipleriyle görev yaparken, bazı vatandaşların asılsız ihbarlarda bulunması kurtarma operasyonlarına sekte vurdu.

mersinkarasilsizihbar

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle 970 personelle 24 saat boyunca 180 iş makinesi, kepçe, loder, çekici ve 150 kamyon ve pikap ile yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirirken, 3 günde tam bin 500 ihbar alındığı ve tüm ihbarlara anında geri dönüş yapılarak irtibat sağlandığı kaydedildi. İhbarlardan yaklaşık bin 300 tanesine müdahalede bulunan belediye ekipleri, zorlu koşullarda görev yaparken bazı ihbarların asılsız çıkması nedeniyle zor anlar yaşadı.

 

Bir vatandaşın koordinasyon merkezine ulaşarak hayvan ağılının çöktüğünü, karısının kar yığınının altında kaldığını ve tüm uğraşlarına rağmen çıkaramadıklarını bildirmesi üzerine 10 personel ve 2 iş makinesi rota değiştirerek ihbarın geldiği bölgeye sevk edildi. Tam 11 saat süren çalışma neticesinde ulaşılan ihbarın asılsız olduğu ve ihbar sahibinin yollarının açılması için asılsız ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

 

Ayrıca gelen ihbarlar arasında “Grip oldum çok hastayım, acil yardım gerekli” şeklinde ihbarda bulunan vatandaşın hasta olmadığı, “Eşimin doğum sancısı tuttu, yolların acilen açılması lazım” ihbarında bulunan vatandaşın tedbir amaçlı asılsız ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Yine “Hayvanlarımın yemi bitti acil yem ulaştırmamız lazım” ihbarında bulunan bir çiftlik sahibinin çiftliğin durumunu merak ettiği için çalışmaları kendi bölgesine çekmek amacıyla asılsız ihbarda bulunduğu, ayrıca ihbara giden ekiplerin işletmede tonlarca yem stoku bulunduğunu tespit ettiği de dikkat çeken ihbarlardan oldu. Asılsız ihbar sahipleri, gerçekten kurtarılmaya ihtiyacı olan vatandaşların tepkisini çekti.

 

112 Acil Yardım ve AFAD’dan gelen ihbarları da değerlendiren belediye ekipleri, bu tür asılsız ihbarlara karşı vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

 

KAR VE SEL RİSKİ DEVAM EDİYOR

 

Geçtiğimiz günlerde Mersin’in özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde birkaç saat içinde 1,5 metreye ulaşan kar kalınlığı ile birlikte yollar ulaşıma kapanırken, bazı bölgelere ise günlerce elektrik bile verilemedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Koordinasyon Şube Müdürlükleri koordinasyonunda başlatılan karla mücadele çalışmaları ara vermeden devam ederken, meteorolojiden gelen haberle ekipler yeni yağış dalgasına hazırlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 900 metreden yüksek rakımlar yeni bir kar yağışı dalgası altına girecek. Ayrıca ayrıntılı 5 günlük hava tahminlerine göre Çamlıyayla, Gülnar ve Mut’ta Cuma gününe kadar kar yağışı bekleniyor.

 

Öte yandan diğer bütün ilçelerde kuvvetli ve sağanak yağış beklenirken, 5 gün boyunca sıcaklıklar ortalama 7 ila 8 derece düzeyinde seyredecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle