Hoşgeldiniz  

“ANKARA’NIN MERSİN’E AYRICALIK TANIMA MECBURİYETİ VAR!”

admin | 09 Ocak 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında konuşan Burhanettin Kocamaz, yaşanılan sel felaketinin ardından Hükümetin Mersin’de yaraları sarma ve iyileştirme çalışmalarında kente öncelik vermesi gerektiğini vurguladı.

kocamazselfdelaketiankarayardim

Gülnar’da gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan toplantısında gündem Mersin’de yaşanılan sel felaketiydi. Geçmiş tarihte afet fonundan gelen paranın tamamını Tarsus’ta dere ıslahları için kullandıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “2000 ve 2001 yıllarında Tarsus’u iki yıl üst üste sel bastı. O zaman yaklaşık 60 bin dönüm arazi su altında kalmıştı, bu yılki felakette 90 bin dönüm arazi su altında kalmış. Ama çok şükür Tarsus’un merkezinde bir sıkıntı yok. Bunun da nedeni o dönemde belediyelere Afet Fonu’ndan para geliyordu ve o paranın tamamını biz dere ıslahlarında kullandık. Tarsus’un içerisinde 42 km dere ıslahı yaptık. Mersin’de 136 bin 400 dönüm arazi su altında kalmış. Ankara’nın buraya bir öncelik ya da ayrıcalık tanıma mecburiyeti var” şeklinde konuştu.

 

“BAKANLIK DİLERSE MESKİ’NİN MASTER PLANINDAN YARARLANABİLİR”

 

MESKİ’nin Mersin genelinde yağmur suyu ile ilgili bir master plan çalışması yaptığını ve bu çalışmanın Aralık ayının ortasında tamamlandığını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dere ıslahlarının yapılması için Bakanlığın talep etmesi halinde bu projeden yararlanabileceklerini ifade etti. Başkan Kocamaz, “Bizim de hedefimiz 2017 yılında bu yağmur suyu drenajlarına başlamak. Çünkü Mersin’deki yeni açılan yatay yollarda drenaj yok, drenaj olmadığı için, her yer asfalt olduğu için ya da bina olduğu için yağmur suları tutunamıyor ve şehrin içine doluyor. Bu suları yukarılardan bir yerlere taşımamız ve aşağılara inişini engellememiz lazım. Bununla ilgili Bakanlık dere ıslahlarının bir an evvel yapılması için isterse bizim projelerimizi de kullanabilir” dedi.

 

“1/5000’LİK NAZIM İMAR PLANINDA DERELER KONUSUNDA ORTAK KARARA VARDIK”

 

Mersin merkez ilçe belediye başkanlarıyla dere yataklarının imar alanından çıkarılması konusunda ortak karara vardıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında,  “Biz merkez ilçelere öncelik tanıyarak 1/5000 nazım imar planı ile ilgili ilçe belediye başkanlarımızla toplantılar yaptık. Orada da derelerin mutlaka imar alanından çıkarılması konusunda ortak karara vardık. Bununla ilgili imar planında yeniden düzenlemeler yapılıyor. Tabi bunları yaparken de oradaki arsa sahibi olan insanları mağdur etmememiz lazım” ifadelerine yer verdi.

 

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER TÜRLÜ YARDIMA AÇIK”

 

Derelerin ıslahı ve diğer konularla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi kurumlarda ihtiyaç olması dahilinde her türlü yardıma açık olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Ben kriz merkezi toplantılarında da resmi kurumların ihtiyaçlarında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardıma açık olduğumuzu ifade ettim” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle