Hoşgeldiniz  

ANKARA CHP’DE… MERSİN-ANTALYA İYİ PARTİ’DE… DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI…

admin | 16 Kasım 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz gün liderler düzeyinde gerçekleşen CHP-İYİ Parti seçim işbirliği görüşmesinin detayları ortaya çıktı. İYİ Parti’den Koray Aydın ve CHP’den Bülent Tezcan’ın yöneteceği işbirliği çalışmaların ilk etapta aralarında Mersin’in de bulunduğu 14 büyükşehir için çalışmaların başlayacağı kaydedildi.

Mart 2019 yerel seçimleri öncesi siyasi partiler, ittifak arayışlarını hızlandırdı. CHP ve İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinde somut gelişmeler yaşanıyor. Önceki gün gerçekleşen Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinde neler konuşulduğunu İYİ Parti’ye yakın kaynaklar kamuoyuna sızdırdı.

 

ÇALIŞMALARI KORAY AYDIN-BÜLENT TEZCAN YÜRÜTECEK

 

Kaynaklar, iki parti arasındaki sürecin liderler tarafından belirlenen ve görüşmede de hazır bulunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın yöneteceğini belirttiler. İYİ Parti’den yansıyan bilgiye göre Tezcan ve Aydın ilk aşamada 14 büyükşehir üzerinde çalışacak. Bu şehirlerin, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Manisa, Bursa, Denizli, Eskişehir, Ordu, Samsun, Muğla ve Aydın olduğunu kaydeden kaynaklar, bu illerden Aydın, İzmir, Eskişehir’de mevcut büyükşehir belediyeleri CHP’li başkanlar tarafından yönetilmesi ve CHP’nin Balıkesir Büyükşehir adayı olarak milletvekili Ahmet Akın’ı aday olarak açıklaması nedeniyle geriye kalan 10 büyükşehir üzerinde çalışılacağını öne sürdü.

 

CHP ANKARA MANSUR YAVAŞ, İYİ PARTİ ANTALYA HASAN SUBAŞI, İYİ PARTİ MERSİN BURHANETTİN KOCAMAZ

 

Bazı iller için aday altyapılarının İYİ Parti tarafından hazırlandığına dikkat çeken kaynaklar, bu nedenle de ön çalışması yapılan illerde işbirliği çalışmasının daha kolay yürüyebileceği tezini savundu. CHP’nin Ankara adayı olarak Mansur Yavaş ismi üzerinde durmasına İYİ Parti’nin sıcak baktığı liderler görüşmesinde dile getirilirken, İYİ Parti’nin alt yapısını hazırladığı Antalya için Hasan Subaşı, Mersin için Burhanettin Kocamaz gibi isimlere de Kılıçdaroğlu’nun olumlu baktığı kulislere yansıdı.

 

2 LİDERİN ORTAK YORUMU: TEK GİRERSEK ALAMAYIZ!

 

Olası CHP- İYİ Parti seçim işbirliğinin tüm Türkiye’yi kapsamasına iki parti liderinin de gerek duymadığına dikkat çeken İYİ Partili kaynaklar, mutabakatın olması durumunda yazılı hale getirilmesine de ihtiyaç olmadığını beyan ettiğini ileri sürdü. Hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Akşener’in Ankara ve Mersin gibi büyükşehirlerde ayrı ayrı girilecek seçimlerden bir sonuç alınamayacağı konusunda hem fikir olduğu da sızan bilgiler arasında. Buna göre iki partinin de büyükşehirler için yeni bir anket yaptıracağı ve sonuçlarının her iki partinin heyetleri arasında değerlendirilerek teknik çalışma yapılacağı da ifade edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle