Hoşgeldiniz  

ANAMUR KARIŞTI… KANUN “SERALAR MÜHÜRLENEMEZ” DİYOR!

admin | 05 Kasım 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Muz-Bir Başkanı Hasan Çatkaya’ya ait olan yaklaşık 200 dönüm muz serasını ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürleyip, yaklaşık 4 Milyon TL mühürlemesinin ardından Anamur karıştı. Anamur’daki hiçbir seranın ruhsatının olmadığını söyleyen Anamurlular, Başkan Kılınç’ın kanuna aykırı işlem yaptığını savundu.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın belediye encümenleriyle birlikte Muz-Bir Başkanı Hasan Çatkaya’ya ait olan yaklaşık 200 dönümlük Çarıklar mevkiindeki muz seralarını mühürlemesinin yankısı sürüyor.

İmar Kanunu’nun 32. Maddesine göre seraları mühürleyen Belediye yetkilileri, encümenin aldığı yine aynı kanunun 42. Maddesine göre de idari para cezası verilmesi Anamur’da büyük tartışmaya neden oldu.

ANAMUR’DA HANGİ SERADA İZİN VAR?

Anamur’da hiçbir seranın yapı ruhsatının olmadığını kaydeden Anamurlular, bugüne kadar böyle bir uygulamanın olmadığını savunarak, “işin altına başka şeylerin” olabileceği imasında bulundular.

Anamur’da yaklaşık 200 dönüm serayı mühürleyen Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın aldığı kararın kanuna aykırı olduğu iddiası ise kent gündemini bir kez daha salladı.

İMAR KANUNUNDAKİ SON DÜZENLEME YOK MU SAYILDI?

10 Temmuz’da yayınlanan Resmi Gazete’de yer alarak yürürlüğe giren İmar Kanunundaki bir düzenleme seralara ruhsat zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Yine aynı kanunun 32. Maddesine göre mühürleme işlemi gerçekleştiren Belediyenin 27. Maddedeki bu son düzenlemeyi yok saydığı öne sürülürken, seraların sahibi Hasan Çatkaya’nın kararı Yargı’ya taşıyacağı öne sürüldü.

İŞTE ANAMUR BELEDİYESİ’NİN “YOK SAYDIĞI” O MADDE:

MADDE 10 – 3194 sayılı Kanunun 27 nci maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

RESMÎ GAZETE 10 Temmuz 2019 – Sayı : 30827

“Belediye ve mücavir alanlar içinde veya dışındaki iskan dışı alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı seralar, entegre tesis niteliğinde olmamak ve ilgili il tarım ve orman müdürlüğünden uygun görüş alınmak koşuluyla yapı ruhsatı aranmadan yapılabilir. Ancak etüt ve projelerinin ruhsat vermeye yetkili idarece incelenmesi, fen, sanat ve sağlık kurallarına uygun olması zorunludur. Etüt ve projelerinin ve inşasının sorumluluğu, müellifi ve fennî mesulü olan mimar ve mühendislere aittir. Bu yapılar ilgili idarece ulusal adres bilgi sistemine ve kadastro paftasına işlenir. Bu alanlarda yapılacak seralar için, yola cephesi olan komşu parsellerden süresiz geçiş hakkı alınmış ve bu konuda tapu kayıtlarına şerh konulmuş olmak kaydıyla 8 inci maddede belirtilen yola cephe sağlama koşulu aranmaz.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle