Hoşgeldiniz  

AKŞENER’İN PARTİSİNİ YAKINDAN TAKİP EDEN MİLLİ YÜZÜCÜ’DEN İLK YORUM: “HAYAL KIRIKLIĞI”

admin | 31 Ekim 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de yaşayan eski Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu, Meral Akşener’in parti kurma çalışmaları içinde yer alıyordu. Sunaçoğlu, Akşener ve partisi ile ilgili yaşadıklarını Aydınlık Gazetesi’ne anlattı.

 

Aydınlık Gazetesi – Yusuf Çelik / Alper Sunaçoğlu rekortmen bir yüzücümüz. On bir kez işgal altındaki adalara çıktı ve Türk bayrağını dikti. 2013 yılında Türkiye-Suriye kardeşliğini pekiştirmek için izmirHOPE ’den Suriye’nin Lazkiye şehrine yüzmek istemiş ama Hatay’ın Arsuz ilçesinde önü kesilerek yüzmesi engellenmişti. Sunaçoğlu şimdi bu projesini tekrar hayata geçirmek, Mersin’den Lazkiye’ ye yüzmek istiyor.

 

Sunaçoğlu yalnız sporla değil, ülkenin sorunlarıyla da yakından ilgileniyor. Meral Akşener gurubu içindeki tanıdıkları vasıtasıyla Parti kurma çalışmalarının içinde yer alıyor. Sunaçoğlu,üç ay önce Meral Akşener ve Ümit Özdağ’a hitaben bir mektup yazıyor. Mektubunda ülke sorunlarına ilişkin 21 tane soru soruyor. “Mektubuma cevap vermediler. Belki ellerine geçmemiştir düşüncesiyle mektubumu sosyal medyadan da paylaştım. Ona da cevap vermediler. 24 Ekimdeki kuruluş toplantısına beni de davet ettiler, protokolde yer verdiler. Sorularıma cevap bulacağım ümidi ile katıldım”

 

PEŞ PEŞE HAYAL KIRIKLIKLARI

 

“Salonda ne olduğunu anlamadığımız bir müzik çalıyordu.  Bir kaç kişi ile beraber  “Bu kadar güzel marşımız varken, nedir bu müzik” diye tepki gösterince müziği değiştirdiler, marşlarımızı çalmaya başladılar. İkinci hayal kırıklığım giyim kuşam üzerine oldu. Ben başörtüsüne karşı değilim. Ama çok sayıda, gözü bile görünmeyecek şekilde giyinmiş bayan olması beni hayretler içinde bıraktı. Bir başka hayal kırıklığı, kurucuların listesi açıkladığında oldu. Aralarında birkaç kişinin dışında kimseyi tanımadım. İn midirler, cin midirler bilmiyoruz. Hangi kriterlere göre seçilmişler, geçmişleri nedir, haberimiz yok. Bize ‘kurucular içinde yer alacak’ dedikleri saygınlığı olan ve yurtsever olarak tanıdığımız onlarca şahıstan hiç biri yoktu. Ali Türkşen gibi bazı saygın isimlerin ise maske olarak kullanıldığı fikrine kapıldım. En büyük hayal kırıklığım ise Meral hanımın konuşması oldu. Sorduğum 21 sorudan hiç birine değinmedi”

 

TESPİTLERİNE KATILAN, YA DA ELEŞTİREN VAR MI?

 

“Biz Mersin’den iki otobüs ile gittik. Dönerken otobüsün içinde bir konuşma yaptım. Size anlattığım bu tespitlerimi oradakilere daha fazlasıyla anlattım. Hiç kimse de çıkıp yanlış konuşuyorsun, tespitlerin doğru değil demedi. Tam tersine birçokları beni onayladı. Ayrıca yaygın medyada paylaştığım bu tespitlerime yorum yapanların çoğu haklı olduğumu yazdılar. Eminim, bu partinin içinde olanların çoğu da böyle düşünüyor. Eğer bildikleri halde karşı çıkmıyorlarsa bilin ki mevki ve makam sözü almış olanlardır. Sonuç olarak bu kadar yanlışın içinden bir doğru çıkmaz. Hele İYİ hiç çıkmaz”

 

SUNAÇOĞLU’NUN YANIT ALAMADIĞI SORULAR

 

“Bu soruları parti kurulmadan önce beyan etmenizi parti kuruluş kararlarında ise yazılı olarak programa almanız size olan güvenin ve umudun artmasını sağlayacaktır. Ben dâhil birçok insanın umudu ve alternatifi oldunuz. İlk etapta kimi çevrelerde bir hareketlenme oldu. Ancak bu sorular net cevap bulamaz ise bu heyecan çabuk sönecektir. Kendi payıma bunları sormak ve uyarmak istedim.

 

1-ABD Emperyalizmine, Nato’ya ve Fetöye karşı kesin tavrınızı net cümleler ile şu ana kadar neden beyan etmiyorsunuz? Ya da ne bekliyorsunuz?

 

2-Incirlik Üssünü emperyalist ülke askerleri ve uçaklarına kapatacak mısınız?

 

3-Suriye’de Esat ile barışı sağlayacak ve şu lanet olası sözde mülteci, özde İSTİLACI olan Suriyelileri ülkelerine derhâl geri yollayacak mısınız?

 

4-Fetöye kesin tavir alacak ve halen dokunulmamış olan fetönün siyasi ayağına dokunacak mısınız?

 

5-Komşularımız olan İran, Irak, Suriye, Rusya ile iyi komşuluk ilişkilerini ve askeri ittifakları destekleyecek misiniz?

 

6-Benim için hayati önemde ve hassasiyette olan Yunan işgalindeki adalarımızı bir gece ansızın geri alacak mısınız? İZMİR’ e dayanan Yunan işgaline dur diyecek misiniz?

 

7-Şehirlerimizin Türkçe isimli tabelalarını geri koyacak mısınız? İndirilen TC Tabelaları yerine geri konulacak mı?

 

8- Atatürk’e hakaret edenler hakkında geriye dönük cezalar uygulayacak mısınız?

 

9-Suçluluğu sübut deliller ile kanıtlanamayan masum insanlara hakları iade edilecek mi?

 

10- AKP iktidarı döneminde 17 yıldır çıkarılan gayri milli kanunlar ve KHK ‘lar yok hükmünde sayılacak mı? Memur atamaları ve ÖSYM gibi kurumlarda geriye dönük incelemeler tesis edilecek mi?

 

11-Başkanlık sistemi çöpe atılıp Atatürk ilkeleri ve ülke kuruluş ayarlarına, Laik Türkiye cumhuriyetine dönülecek mi?

 

12- Dindar nesil değil Medeni ve Atatürkçü nesillerin yetişeceği bir TÜRK Milli Eğitim programı esas alınacak mı?

 

13- Yıllarını AKP, FETÖ, PKK- HDP gibi gayri milli oluşumlar ve terör örgütleriyle mücadeleye adayan bedel ödemiş ve ödemeye devam eden isimlere aktif mücadele edecekleri görevler  verilecek mi, yoksa diğer partiler gibi trilyonları olanlar mı partinizden MİLLETVEKİLİ seçilebilecek?

 

14-Kozmik odaya girilmesi ile deşifre olan ve infaz edilen TÜRK kahramanlarının kanlarının hesabı sorulacak mı?

 

15-Yabancılara toprak satışı, yer altı ve üstü varlıklarının peşkeş çekilmesi ile ilgili Milli menfaatler ve kamu yararı gözetilerek geriye dönük iptal işlemleri tesis edilecek mi?

 

16-Seçim barajı düşürülecek ve daha geniş kitlelerin devlet yönetiminde söz sahibi olması sağlanacak mı?

 

17- K.K.T.C ile ilgili olarak Rum kesimine tavrınız ne olacaktır?

 

18- Halen üniversite diplomasını ibraz edemeyen bir devlet yöneticisi hakkında yasal işlem başlatıp attığı imzaların yok hükmünde olduğu doğrultusunda gerekirse kanun maddesi konulacak ve geriye dönük işletilecek mi?

 

19- Batı bloğundan kopmayacağız şeklinde açıklama yaptınız. Yani Emperyalizmin kucağından inmiyoruz. Peki sizin mücadelenizin içinde Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti yok mu?

 

20- Meral Hanım, size ANATÜRK denilmesinden ve Gazi Mareşal Mustafa kemal ATATÜRK ile adeta eş değerde gösterme gayreti ve densizliği içinde olanlardan hiç rahatsız olmuyor musunuz?

 

21-Peki HDP ile diyalog kuracak mısınız AKP gibi ve ABD ile ilişkiler konusunda nasıl bir tavır alacaksınız?

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle