Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ KURTULMUŞ: “MERSİN’İ ALACAK GÜÇTEYİZ!”

admin | 24 Ekim 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yerel seçim çalışmaları kapsamında Mersin’e geldi. Basınla buluşan Kurtulmuş, Cumhur ittifakının bittiğini söyleyen Bahçeli’ye üstü kapalı gönderme yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’la birlikte Mersin’de yerel seçimlerle ilgili çalışma yapmak üzere kente geldi.

 

Sabah gazetecilerle kahvaltıda buluşan Numan Kurtulmuş, yerel seçimlerle ve yerelde olmayacağı liderler tarafından açıklanan Cumhur ittifakıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

 

6 haftadır AK Parti’nin yerel seçimlere yönelik çalışmaları başlattığını kaydeden Numan Kurtulmuş, “Yerel seçimlerle ilgili bütün gelişmeleri takip ediyoruz, bu gelişmelere göre değerlendirmeler yapıyoruz. Aday tespitlerimize de başladık “dedi.

 

Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerin diğer yerel seçimlere göre farklı olacağını savunan Kurtulmuş, “Bu seçimi özel kılan unsur Başkanlık sistemine geçtikten sonraki ilk seçimimizdir. Bu açıdan yerel seçim olma özelliğinin üstündedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın bu seçimde AK Parti’ye destek vereceğini ve bu şekilde bu sistemin önünü açacaklarına inancımız tamdır” diye konuştu.

 

Her seçim bölgesinde aday çıkaracaklarını kaydeden Numan Kurtulmuş, Cumhur ittifakını sonlandıran Bahçeli ve MHP’ye de göndermede bulundu: “AK Parti’nin başarısı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasının üzerinden siyaset yapma imkanı kalmamıştır.”

 

Cumhur ittifakının bitmediğini de kaydeden Kurtulmuş, “Bu ittifak seçime yönelik kurulmuş bir ittifak değildir. Bakın 15 Temmuz’da FETÖ ile mücadele olsun, PYD-PKK terör örgütüyle mücadele olsun AK Parti ve MHP beraber tabanıyla, yöneticileriyle mücadele etmiştir. Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP sadece yerel seçimler için işbirliğinin mümkün olmadığı konusunda karar almış ve bu sebeple kendi başlarına aday çıkarma çalışmalarına girmiştir” dedi.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle