Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ GÜLTAK İLE CHP’Lİ BAŞARIR FECİ KAPIŞTI!

admin | 03 Kasım 2020 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın geçtiğimiz meclis oturumunda kentsel dönüşüm ile sarf ettiği sözler nedeniyle ortalık karıştı. CHP Mersin Milletvekili Başarır, Gültak’a sert sözlerle yüklenirken, Gültak sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Akdeniz Belediye Meclis toplantısında İzmir’de meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın sözleri büyük tartışma yarattı.

ULUSAL BASINDA YER ALDI: “CEBİMİZDEN PARA VERİP, SIFIR EV ALACAĞIZ!”

Meclis’te kentsel dönüşümün aciliyetini vurgulayan Gültak’ın, “Kimse evinin kontrolünü yapıyor mu, yapmıyor. Devletin bunu ille söylemesi mi gerekiyor? Biz orada oturuyoruz, gerekirse apartmanımızı daha çok destekleyeceğiz. Eğer illaki apartmanımızın yıkılması gerekiyorsa ya TOKİ ile ya da bir müteahhitle anlaşacağız. Cebimizden de biraz para verip sıfır bir ev alacağız. Yani her şey devlet tarafından yapılmaz, vatandaşın da biraz eğitim bilincinin olması ve oturduğu yerlere bakması gerekiyor. Arabana baktır, boğazın ağrıdı doktora git hem baktır gargara yaptır, tarlanda bahçende ağacına baktır ama namusunu koyduğun, çoluğunu çocuğunu yetiştirdiğin, sığındığın eve baktırma ne olacak? Bu kafayla gidersek daha çok başımız ağrır” şeklinde ifadelerinin ulusal basında yer almasının ardından tepkiler de gecikmedi.

CHP’Lİ BAŞARIR’DAN ÇOK SERT TEPKİ: “HİCAP DUYUYORUM!”

AK Partili Mustafa Gültak’a en sert tepki CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi. CHP’li Başarır, “Böyle bir kişinin seçim bölgem olan Mersin’in güzide bir ilçesi olan Akdeniz Belediyesi’nde belediye başkanlığı yapmasından hicap duyuyorum” dedi.

Başarır, “Ne yazık ki bu AKP’li belediye başkanının bu ülkedeki vatandaşlarımızın yüzde 40’ının asgari ücretle geçindiğinden haberi yok. Ne yazık ki bu arkadaşın 23 milyon vatandaşımızın “Açlık ve Yoksulluk Sınırı”nın altında yaşadığından haberi yok. Bu arkadaşın,  bu cümleyi,  hangi ülkede yaşayan vatandaşlar için söylediğini merak ediyorum. Vatandaşlarımız depremin acısını yüreklerinde hissederken, yapılan bu alaycı açıklamalar acıyı daha da derinleştirmektedir” sözleriyle AK Partili Gültak’a yüklendi.

AK PARTİLİ GÜLTAK: “BÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!”

Tepkilerin artmasının üstüne Gültak yazılı bir açıklama yaparak, sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Gültak; “Meclis toplantımızda, kentsel dönüşümün önemi ve aciliyetine dikkat çektiğim bu açıklamamda, ‘devletten beklemeyin, sıfır ev alın’ anlamına gelebilecek ifadem kesinlikle olmamıştır. Sözlerim; art niyetli bir yaklaşımla çarpıtılmıştır. Meclis toplantımızın ses ve video kaydı ortadadır” dedi.

Açıklamasını; ‘Ak Partili Belediye Başkanından Deprem Tavsiyesi: Devletten Beklemeyin, Sıfır Ev Alın’ başlığı ile verilen haber, kamuoyunu kesinlikle yanlış bilgilendirmekte, bilgi kirliliği yaratmakta, toplumu yanlış yönlendirmektedir” sözleriyle sürdüren AK Partili Gültak; “Meclis toplantımızda yaptığım açıklama, kentsel dönüşümün artık zaruri bir hal almasıyla alakalıdır. Açıklamamda; ‘Arabanızı 6 ayda bir servise götürüyor, lastiğine, yağına baktırıyorsunuz. Niye? Çünkü içinde canınızı taşıyorsunuz. Peki, her gün içinde mışıl mışıl uyuduğumuz, çocuklarımızı büyüttüğümüz evlerimize niye baktırmıyoruz? Yıllar içinde evler eskidiği zaman ‘ya bu evde bir sıkıntı var mı bir bakalım’ demiyoruz. Oysa bunların hiçbiri depremi önlemez. Devletin bunu söylemesine gerek yok ki. Çünkü bu evlerde bizler oturuyoruz, bunları da biz yapacağız, yaptıracağız” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle