Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ ERCİK’TEN REVİZYON TEDBİRİ… KENDİSİ GİDERSE 2 İSİM İÇİN ÇALIŞACAK!

admin | 20 Eylül 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son MYK’da Babacan ve Davutoğlu’nun parti çalışmaları nedeniyle kendi teşkilatında revizyon kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilde değişim için startı verdi. Herhangi bir revizyona kuran gitme endişesi taşıyan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in de bu bağlamda 2 isimden birinin “kendisinden sonra il başkanı” olması için çalışmalara başladığı öne sürüldü.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 3 saat 5 dakika sürdü.

Toplantıda yeni dönem için kongre takviminin de netleştirildiği öne sürüldü. AK Parti Teşkilat Başkanlığı koordinasyonunda, 7 Ekim’de start verilecek delege seçimi Kasım ayının ortalarına kadar sürecek, ardından Aralık başı gibi belde kongrelerine geçilecek. Kongre takviminin ikinci aşaması ilçe kongreleriyle başlayacak. Türkiye genelindeki merkez ilçe teşkilatlarıyla 970 ilçenin kongreleri yapılacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından başlayacak il kongrelerinde partinin 81 il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçilecek. Eş zamanlı olarak il kadın ve gençlik kolları kongreleri de yapılacak.

Toplantıda teşkilat revizyonu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Bakan Ali Babacan’ın kurma çalışmaları yaptığı yeni partiler nedeniyle kendi partisinde de 81 il genelinde revizyona gideceği de artık kesinlik kazandı.

Bu kapsamda revizyondan nasibini alma hesabı yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in de yerine “kendi ekibinden” isimlerin gelmesi için yoğun çaba sarf ettiği iddiası siyasi kulisleri hareketlendirdi. İddiaya göre Cesim Ercik’in yeni dönemde kendisinden görevi bırakması talebi gelirse 2 ismi genel merkeze vereceği iddiası bomba etkisi yarattı.

FAVORİ KAYACI, PLASE GÖLCÜK

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bazı bakanlar ve Genel Başkan Yardımcılarıyla görüşmeler yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in yanındaki isim dikkat çekti. Ercik, yanına eski MÜSİAD Başkanı Hakan Kayacı’yı da alarak, yapılması muhtemel revizyonda belirleyici isimlerden olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la bir araya geldi. Görüşmede Hakan Kayacı’nın da yer almasının ardından Ercik’in görevden alınması olasılığının ardından Ercik ekibinin ilk il başkanı olması için çaba sarf edilen isim olduğu iddia edildi.

Kayacı isminin olmaması durumunda Cesim Ercik’in bir başka ismi de yedekte tuttuğu öne sürüldü. Bu ismin de İl Başkan Yardımcısı Ali Gölcük olduğu iddia edildi. Yönetimde İl Başkan vekili Abdullah Kuz olmasına karşın özellikle son dönemde Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Gölcük’ün teşkilatlarla diyalogu arttırması ve kamuoyunda öne çıkmasının artması bu iddiayı kuvvetlendirdi.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle