Hoşgeldiniz  

AK PARTİ GENEL MERKEZİ, İL YÖNETİMİNİ UYARDI

admin | 30 Aralık 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

696 Sayılı KHK ile Taşeron statüsünden sürekli işçi kadrosuna geçirilmesi kararından ardından aralarında Mersin’in de bulunduğu bazı teşkilatlarda Ak Parti’ye kayıtlı üyelerin istifa etmeleri gerektiği konusunda endişelerin artması üzerine Genel Merkez’den il teşkilatlarına uyarı geldi.

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna, 4/C geçici personel statüsünün de kaldırılarak 4/B sözleşmeli statüsüne geçirilmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi’nden taşeron işçi üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla il teşkilatlarına talimat geldi.

 

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş imzalı açıklamada aralarında Mersin’in de bulunduğu öne sürülen bazı illerde taşeron işçi statüsünden sürekli işçi kadrosuna geçen parti üyelerinin istifa etmeleri gerektiğine ilişkin yanlış bir algının yayıldığı belirtilirken, Siyasi Partiler Kanunu çerçevesinde üyelerin istifa etmesi gerektiği konusunda spekülasyonlar oluştuğu ifade edildi.

 

Açıklamada, “696 Sayılı KHK ile taşeron işçi iken daimi işçi statüsüne geçecek olan kişilerin (4/B personel statüsü kazanacaklar hariç) işçi statülerinin devam etmesi nedeniyle siyasi partiye üye olmalarında herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır. Bu nedenle bahsi geçen statüde bulunan partimize kayıtlı üyelerimizin, üyelikle ilgili bu husus hakkında bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir” denilerek il ve ilçe başkanlıkları uyarıldı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle