Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE “ERDOĞAN” SÜRECİ BAŞLADI

admin | 20 Nisan 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Referandum sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti ile bağı yeniden kurulacak. Düzenlenecek kongreyle genel başkan unvanını yeniden alacak olan Erdoğan, salı günleri grup toplantılarına katılacak.

AK Parti’nin yetkili kurulları, referandum sonuçlarıyla oluşan yeni sistemin gereklerini yerine getirmeye hazırlanıyor. Hürriyet’in haberine göre; yapılacak çalışmalar içinde en kolay olanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiyle bağının kurulması olacak. Bunun için referandum sonuçlarının Resmi Gazete’de yayınlanması yetecek.

 

Erdoğan, AK Parti’ye yeniden üye yapılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlayacağı tarihe baktığımız takdirde 27 veya 28 Nisan’da Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti’yi şereflendirmesi için üyelik teklifi yaparız. Kendileri tarafından kabul gördüğü takdirde bizim için büyük bir şereftir” dedi.

 

GENEL BAŞKANLIK İÇİN HIZLI SÜREÇ

 

Erdoğan’ın, AK Parti’nin yeniden genel başkanı olabilmesi için parti kongresi toplanacak. Son Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında kongre sürecini başlatan AK Parti, isterse ilçe ve il kongrelerini hızla tamamlayarak olağan kongresini yapabilecek.

 

Ancak bunun zaman alacağı hesabı yapılırsa, hızla imza toplanacak ve olağanüstü kongre de planlanabilecek. İki durumda da 2017 sonuna kadar sürecin tamamlanması bekleniyor.

 

8. KAT YENİDEN HAZIRLANIYOR

 

Bu işlemlerden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hem çalışma sistemi hem de çalışma mekanları değişecek.

 

Erdoğan, genel başkan olduktan sonra partinin TBMM’de yapılan grup toplantılarına her salı günü başkanlık edecek ve haftalık konuşmalarına yeniden dönecek. TBMM’de kullanacağı yeni odası da son tadilatla hazır hale gelecek.

 

Erdoğan, genel merkezdeki odasına da dönecek. AK Parti’nin 8’inci katı yeniden dizayn edilecek. Erdoğan’ın Beştepe’de birlikte çalıştığı özel kalemi ve danışmanları genel merkeze taşınacak. Bazı kadrolar, sürekli genel merkezde görev yapacak. Partinin MKYK ve MYK gibi düzenli çalışan kurullarını da Erdoğan yönetecek. Cumhurbaşkanı’nın, haftanın bir gününü genel merkezde geçireceği belirtiliyor.

 

YARDIMCILAR BEŞTEPE’YE

 

Planın ikinci ayağı, genel seçimden sonra uygulanacak. Beştepe, iki başkan yardımcısına göre dizayn edilecek. Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı için makam hazırlanacak ve tüm kadroları buraya yerleşecek. Çankaya Köşkü işlevini yitirecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle