Hoşgeldiniz  

AK PARTİ SORDU, SEÇER KAÇTI… CEVAP VEREMEDİ!

admin | 09 Aralık 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan 1. Oturumunda AK Partili Mevlüt Ekmekçi’nin gündeme getirdiği “o” soruya CHP’li Başkan Seçer cevap vermedi, top dolaştırdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan 1. Oturumunun sonunda meclis üyelerinin sorularını cevaplayan CHP’li Vahap Seçer, AK partili Meclis Üyesi Mevlüt Ekmekçi’nin sorduğu sorulardan birini geçiştirmesi dikkatlerden kaçmadı. AK Partili Ekmekçi’nin sorusu Mersin kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında geliyordu.

KIRIM YÜZDE 22 DEDİ, MEMLEKET KARIŞTI

CHP’li Seçer Kasım ayı toplantısında MESKİ’nin gerçekleştirdiği akaryakıt ihalesi alımında kırım oranını yüzde 22 olarak açıklamış, bu açıklama kent gündemine bomba gibi düşmüştü. Çünkü açıklanan kırım oranı piyasa koşullarında imkansız olduğu konunun uzmanlarınca dile getiriliyordu.

Daha önce Büyükşehir’in açtığı akaryakıt ihalesi “Adrese teslim gibi duruyor” iddiaları üzerine iptal edilmişti.

KIRIMIN 7,18 OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Nitekim ihale kazananı açıklandığında gerçek ortaya çıktı. MESKİ Akaryakıt ihalesi fiyatları ve iskonto oranları incelendiğinde de en yüksek kırım oranının yüzde 7.18 olduğu göze çarpmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yakın kaynaklar, Başkan Seçer’in bu konuda bazı bürokratlar tarafından yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü.

CHP’li Vahap Seçer’in Mersin kamuoyuna yanlış aktardığı ve bilgi karmaşasına neden olan bu açıklaması da Meclis’te gündeme geldi. Konuyu Vahap Seçer’e soran Ak Partili Meclis Üyesi Mevlüt Ekmekçi, “Bu oran doğru mu? Doğru değilse, size bu bilgiyi veren bürokrat hakkında gerekli işlemi yaptınız mı?” dedi.

SEÇER CEVAP VEREMEDİ!

Cevap bölümünde soruyu geçiştiren CHP’li Vahap Seçer, “Biliyorsunuz Büyükşehir’in akaryakıt ihalesini polemiklere neden olmaması sebebiyle iptal ettik. MESKİ’nin ihalesi tamamlandı ve değerlendirme sürecinde” diyerek kestirip atması da şok yarattı. Kamuoyunun Seçer’den beklediği yüzde 22’lik kırım yanlış açıklaması yine havada kaldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle