Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN’DE SİNİRLER GERGİN! GİDECEK Mİ, KALACAK MI?

admin | 19 Kasım 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ak Parti Mersin İl Teşkilatı’nın kongre sürecinin ertelenmesi partiyi Mersin’de hiç olmadığı kadar yıpratıyor. İl Başkanı Cesim Ercik’le ilgili sosyal medyada ve siyasi kulislerde hemen her gün papatya falı gibi “gidiyor, kalıyor” yorumları, hem mevcut il başkanı ve yönetimini hem de parti tabanını çalışamaz hale getirdi. Partililer Genel Merkez’e çağrıda bulundu: “Artık bir karar verin!”

21 Mayıs’ta gerçekleştirilen Genel Kurul’un ardından yeniden Genel Başkanlık koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlarda “değişim” sinyali vermesinin üstünden tam 6 ay geçti. İl teşkilatlarında görevden alınmalar ve kongre sürecinin başlamasıyla birlikte Mersin’de de il başkanı ve yönetimde değişim haberleri yayılmaya başlamıştı. İlçe kongrelerinin başlamasının ardından tüm Büyükşehirlerin kongrelerinin durdurulmasıyla tartışma farklı bir boyut kazandı ve Mersin il başkanlığı için adeta “papatya falı” bakılmaya başlandı.

 

GİDİYOR, KALIYOR!

 

Hemen her gün sosyal medya başta olmak üzere gazeteler, internet siteleri ve özellikle siyasi kulislerde Ak Parti İl Başkanlığı için yorumlar yapılmaya başlandı. Bir gün İl Başkanı Cesim Ercik’in görevden alındığı, ertesi gün ise Ercik’le 2019’a kadar yola devam kararı alındığı haberleri, tüm Ak Parti Mersin camiasını alt üst etti, etmeye de devam ediyor.

 

Genel Merkez’in şu ana kadar ilçe teşkilatları içerisinde Çamlıyayla, Mut ve Bozyazı ilçe başkanlarına “aday değilsiniz” diyerek en net değişim sinyalini bu ilçelerden yana vermişti. Yenişehir, Tarsus, Silifke, Toroslar kongrelerini tamamlamış, Akdeniz’de ise kongreden hemen önce erteleme kararı çıkmasıyla bu ilçede kongre yapılamamıştı. Anamur, Gülnar, Aydıncık, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde ise belirsizlik sürüyor. Mevcut ilçe başkanlarının gidip, gitmeyeceği yönünde kesin bir açıklama yapılmadı.

 

BOSTAN’IN SON AÇIKLAMASI İLE GERGİNLİK HAD SAFHAYA ULAŞTI

 

Hemen her ay başında Ak Parti Mersin İl yönetiminden “Görevdeyiz, görevden alınmadık, bizi yıpratmak için bu tarz haberler yaydırılıyor” açıklaması kamuoyuyla paylaşılıyor. Ancak bu açıklamalar tabanda net bir güven telkin etmediği gibi parti içinde ayrılığa kadar sürüklenen bölünmelere de yol açıyor. İl Yönetim Kurulu üyesi Levent Ali Bostan’ın son açıklamasında ise görevden alındıkları yönünde haberler paylaşan isimleri teşkilat nezdinde “Fitneci ve iftiracı, maşa, taşeron” olarak tanımlaması ise tartışmayı alevlendirdi.

 

“BU SÜREÇ MART’A KADAR GİDERSE PARTİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLA GİRER”

 

Tüm bu gelişmelerin üzerine Ak Parti Mersin camiasında sinirlerin iyice gerildiği gözlenirken, parti tabanı artık bu işe Ankara’nın son vermesini istiyor. Ankara’dan bir an önce net bir açıklama bekleyen partililer, Mersin teşkilatının iş yapamaz hale geldiğini savunuyorlar. Bu süreçte İl Başkanı Cesim Ercik’in de haddinden fazla yıpranıp, yıpratıldığını kaydeden partililer, “Eğer Cesim Başkan’la devam edilecekse açıklansın, il başkanı meşruiyetini kaybediyor. Parti bölündü. Belki de ilk defa partide bu kadar ağır tartışmalar yaşanıyor. Genel Merkez bir an evvel açıklama yaparsa Mersin’de açılan yaralar derinleşmez hatta kapanır. Cesim Başkan’la yola devam edilecekse yeniden bu yönetim altında birleşilir. Yok edilmeyecekse Cesim Başkan ve yönetim daha da yıpratılmaz, partide herkes hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkürlerini sunar. Sonuçta Ak Partililiklerinden hiç şüphe yok. Kongre tarihi netleşmeli, adaylar netleşmeli, Mart’a kadar tamamlanacak deniyor. Mart’a kadar sürece müdahale edilmez ve bu haliyle devam ederse, korkarız ki dönüşü olmayan bir yola girilir” şeklinde görüş bildirdiler.

 

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

AK PARTİ MERSİN’DE SİNİRLER GERGİN! GİDECEK Mİ, KALACAK MI? için 1 yorum

  1. Ziya dedi ki:

    Ferat fazla umutlanmasın derviş söyleyiver boşuna haber yaptırmasın sana

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle