Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN’DE İL BAŞKANI ADAYI OLAN OLANA… ALGÜLLÜ DE ADAYMIŞ!

admin | 01 Haziran 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

21 Mayıs’taki Genel Kurul’un ardından yeniden Ak Parti’nin başına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlarda yenilenme mesajlının ardından Ak Parti Mersin’de de hareketlenme gözleniyor. Önüne gelen il başkan adaylığını açıklamaya başladı.

21 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilen Ak Parti Genel Kurulu’nda yeniden Genel Başkanlık koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre mesajlarının yankısı sürüyor. Teşkilatlarda yenilenme mesajları veren Erdoğan’ın bu mesajının en çok karşılık bulduğu illerden birisi de Mersin oldu. Mersin’de her geçen gün bazı isimler özellikle sosyal medya  üzerinden adaylığını açıklıyor veya açıklatıyor.

 

Mersin’de de adaylığını konuşulan son isim Zafer Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü oldu. Gazeteci Ufuk Cavlı kendi sosyal medya hesabından Algüllü’nün adaylığını duyurdu. Cavlı, “Zafer çarşısı Dernek Başkanı ve Kimya Mühendisi olan son dönemde adından sıkça söz ettiren Bekir Algüllü Ak Parti il başkanlığı için ilk açıklamayı yaptı. Algüllü: sizin beceremediğiniz her mevki makama adayım hodri meydan dedi.. Değerli dostuma başarılar dilerim” mesajını takipçileriyle paylaştı.

 

Son günlerde adı kendi özel yazışmalarını gazetecilere servis ederek, daha önce işbirliği yaptığı isimlere adeta şantaj yapmakla itham edilen Algüllü, Mersin kamuoyunda güvenirliliği en çok tartışılan isimlerin başında yer aldı.

 

Algüllü’nün özel yazışmaları basına servis ederek kendi güvenirliliğini kamuoyunda tartışılır hale getirmesinin yanı sıra herhangi bir ceza alıp almayacağı da merak konusu. Algüllü’nün bu hareketi 2016’da Rasim Ozan Kütahyalı ve dönemin Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a hapis cezası getiren davayı hatırlattı.

 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in şikayeti üzerine, Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı hakkında “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan açılan dava karara bağlanmış, Kütahyalı 2 yıl, Aysal da 10 ay hapis cezası almıştı.

 

Mahkeme, kamuya açık değil, tıpkı Bekir Algüllü gibi özel yazışmaları ifşa eden Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Sanık Kütahyalı’nın yargılama sürecinde ve sonrasında pişman olmamasını göz önünde bulunduran mahkeme para ve hapis cezasını ise ertelememişti. Sanık Ünsal Aysal’ın da “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak, cezayı ertelemişti.

 

İDDİANAME

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında “Haberleşmenin gizliliği ihlal” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da “Hakaret” ve “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle