Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN MAĞLUBİYETİNİ YA ÜSTLENECEK ERCİK’İ ALACAK YA DA SORUMLULUĞU MHP’YE ATIP, TEŞKİLATA DEVAM DİYECEK… İŞTE TÜM MESELE BU!

admin | 13 Kasım 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti’nin bir yıl erkene aldığı kongre sürecinde, değiştirilmesi gereken il yönetimlerine ilişkin hazırlanan kapsamlı rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Geçen hafta içinde Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti’nin kongre sürecine ilişkin önemli bir toplantı yapıldı. AK Parti Teşkilat Başkanlığı, uzun zamandır illerde yaptığı ‘performans değerlendirmesi’ raporunu bu toplantıda Cumhurbaşkanına sundu. Büyükşehirler dışındaki 51 ille ilgili hazırlanan rapor kapsamında, değiştirilmesi gereken il başkanları hakkında, gerekçeleri ile birlikte uzun bir sunum gerçekleştirildi.

Teşkilat Başkanlığı dışında, bazı parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, yeni il başkan adayları üzerinde de değerlendirme yapıldı. Ayrıca yeni seçilecek ilçe yönetimlerinin, o ilin il başkanı adayı ile birlikte belirlenmesi kararlaştırıldı.

AK Parti kurmayları, illerde yaptıkları çalışmalarda, il başkanlarının ilçe yönetimleri ile uyumu, seçimlerdeki performansları, parti içi çekişmelerin olup olmadığı da dahil olmak üzere birçok başlıkta değerlendirme yaptıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, toplantıda, Teşkilat Başkanlığının ‘değiştirilmesini önerdiği’ il başkanlarına itiraz etmediği ve yerinde bulduğu öğrenildi. Ayrıca, bazı il başkanlarının kongre beklenmeden görevden alınması ve yerlerine atama yapılması kararlaştırıldı.

Erdoğan toplantıda “Bizi sürükleyecek isimlerle çalışacağız. Parti içinde çekişmeye izin vermeyeceğiz, küskünlük ve kırgınlık oluşmaması için hassas davranacağız” mesajı verdi. Erdoğan’ın, gençlerin partiye kazandırılması ve il-ilçe yönetimlerinde gençlere daha fazla ağırlık verilmesi uyarısında bulunduğu da belirtildi.

50+1 ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AK Parti kaynakları, Cumhurbaşkanının her platformda teşkilatlarda değişim olacağına dikkat çektiğini hatırlatarak “AK Parti kendi içinde dönüşümü sağlayabilen bir partidir. Kongreler bu değişimi yapacaktır. Yorulan hata yapan ve Erdoğan’a yük olanlar varsa değişim olacaktır. Yüzde 50’den fazla oy almayı zorunlu kılan sisteme uygun olarak, 50+1 kim alacaksa onunla yol yürünecektir” değerlendirmesini yaptı.

AK PARTİLİ KANDEMİR KONUŞTU: “BİR KISIM İSTİFALAR OLACAK!”

Bu toplantının ardından katıldığı NTV canlı yayınında açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre süreci öncesinde partide görev değişiklikleri olabileceğini söyledi. Kandemir, “Yeni bir tazelenme ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde görev değişiklikleri olacak. Bir kısım istifalar olacak. Bulundukları görevlerden istifa edip başka görevler alacaklar” diye konuştu.

NTV canlı yayınında konuşan Kandemir, kongrenin kendileri için “muhasebe” dönemi olduğunu söyledi.  “Bu kongre diğerlerinden farklı” diyen Kandemir, şunları kaydetti:

“Seçimlerin bize söyledikleri var. Yeni bir tazelenme ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde görev değişiklikleri olacak. Bir kısım istifalar olacak. Bazı arkadaşlarımız bulundukları görevlerden istifa edip başka görevler alacaklar. Bu büyük ailede kuşkusuz görev değişiklikleri olacak. Yeni ekip ve arkadaşları göreceğiz AK Parti vitrininde.”

Gerçekleşecek istifaların da “yenilenme” süreci kapsamında değerlendirilmesi ve altında başka neden aranmaması gerektiğini dile getiren Kandemir, AKP kadrolarındaki kadın sayısının da artacağını belirtti. Kandemir, büyük kongrenin de planlandığı gibi 2021 yılında yapılacağını kaydetti.

REVİZYON BAŞLADI 3 İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

AK Parti’de parti içi revizyon da başladı. İlk etapta Manisa, Kırşehir ve Kütahya il başkanları görevden alınmıştı.

Değişim kapsamında Siirt, Antalya ve Ardahan il başkanlarının da önümüzdeki günlerde görevden alınacağı öne sürülüyor. Öte yandan Manisa il başkanı Berk Mersinli’nin Bülent Arınç’a yakınlığı ile biliniyor olması dikkatlerden kaçmadı.

KAYBEDİLEN YERLER GÖREVDEN ALINIYOR, PEKİ YA MERSİN?

31 Mart yerel seçimlerinde Ardahan belediyesi CHP’ye, Antalya Büyükşehir Belediyesi ise millet ittifakına kaybedilmişti. Yine 31 Mart’ta kaybedilen bölgelerden olan Mersin’de Genel Merkez’in nasıl bir tasarrufa gideceği de merakla bekleniyor. Bilindiği gibi AK Parti Mersin’de yerel seçimlerde aday çıkartmamış, MHP’nin adayını desteklemişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle