Hoşgeldiniz  

AK PARTİ İDDİALI LAF EDECEĞİM DİYE ÖLÇÜYÜ BİRAZ KAÇIRDI: “KANIRTA KANIRTA BÜYÜKŞEHİR’ ALACAĞIZ!” BİR DE BUNU DİYEN KADINSA…

admin | 08 Nisan 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Meclis Genel Kurulu’nda ‘Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması’ teklifinin görüşmeleri sırasında AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın sözleri tepki topladı. AK Partili Yılmaz, muhalefetin “AK Parti’nin sahada olmadığı” sözlerinin ardından “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz Büyükşehri de alacağız. Çırpınışlarınız boşuna, vatandaş gerçek yüzünüzü gördü artık” diye seslenmesi şok yarattı.

AK Partili Zeynep Gül Yılmaz’ın Mersin’de MYK üyesi çıkartmayan ve yerel seçimlerde Mersin’in 10 ilçesi ile Büyükşehir’i aday bile çıkartmayarak Cumhur ittifakı ortağı MHP’ye bırakan AK Parti’yi savunurken TBMM Genel Kurulu’nda sarf ettiği sözler büyük tepki topladı.

HDP’li Rıdvan Turan’ın AK Parti’nin Mersin’de sahada olmadığı eleştirilerine yanıt veren AK Partili Yılmaz, “Biz hem merkez ilçelerdeyiz hem de diğer ilçelerimizde mahalle mahalle, sokak sokak, karış karış dolaşıp vatandaşa dokunuyor, derdini dinliyoruz. Siz Mezitli’den öteye, batıya geçebildiniz mi bugüne kadar? Size oy veren seçmen diyor ki: “Oy verdik, bir daha göremedik” Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz Büyükşehri de alacağız. Çırpınışlarınız boşuna, vatandaş gerçek yüzünüzü gördü artık” diye seslenmesi bir anda ortalığı karıştırdı.

CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN YILMAZ’A ELEŞTİRİ: “BİR KADINDAN KANIRTA KANIRTAYI DUYMAKTAN DOLAYI RAHASIZIM!”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yılmaz’ın “bağırta bağırta, kanırta kanırta” sözlerine dikkat çekerek “Bir milletvekilinin, bir kadın siyasetçinin bu cümleyi kullanmasından fevkalade üzgün ve rahatsızım” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’ya seslenen Özel, “Sayın Grup Başkanım, nasıl kanırta kanırta alınacakmış, siz bundan ne anladınız? Sayın Bostancı, bir kadın milletvekili, mevkidaşımız, kanırta kanırta belediye başkanlığı almanın andını içiyor burada, herhâlde bu konuya sizin bir açıklama getirmeniz lazım” dedi.

AK PARTİLİ BOSTANCI, YILMAZ’I SAVUNDU: “BİZ MİLLET İRADESİNİ ÜST DEĞERDE GÖRDÜK!”

Söz alan Bostancı, “Biz AK Parti kurulduğundan beri millet iradesini en üst değer olarak gördük. Her kim, hangi partiden olursa olsun, halkın reyiyle ve rızasıyla bir yere geldiyse başımızın üstünde yeri vardır. Mersin’deki seçime de böyle bakarız. Bundan sonraki seçimler için de rekabetçi bir şekilde sahada olmak isteriz. Sayın milletvekilimizin ifade ettiği de bu husustur” dedi.

Bostancı’nın konuşmasının ardından tekrar söz alan Özel, Türk Dil Kurumu sözlüğüne baktığını, “Kanırta kanırta” ifadesinin “zorla ve zorlayarak” anlamına geldiğini söyledi, “Bunun neresi rıza üretmek? Habermas’a göre rıza üretmekle ilgili sizin öğütlerinizi dinlerken bir milletvekilinin bizim yönetimimizdeki belediyeyi bir dahaki seçimde zorla, zorlayarak, zorbalıkla alacağını söylemesine nasıl ses çıkarmıyoruz?” diye sordu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle