Hoşgeldiniz  

AK PARTİ CEPHESİ FİKRİ SAĞLAR’A SAYDIRDI: “YASAKÇI ZİHNİYETİN BORAZANI, KARANLIK ODAKLARIN SÖZCÜSÜ…”

admin | 23 Aralık 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti’nin temelli kapatılması için Yargıtay’a çağrıda bulunan CHP eski Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’a AK Parti cephesinden sert cevap geldi. AK Parti’nin Mersin’deki önemli siyasi figürlerinden Turgay Akyüz, Biden’ın ABD Başkanı seçilmeden önce Türkiye’ye geldiğinde Sağlar’la da görüştüğünü hatırlatarak, “Acaba bu dilekçeyi onlar mı Sağlar’a yazdırdılar, merak içerisindeyim” dedi.

CHP eski Mersin Milletvekili ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın geçtiğimiz gün Yargıtay’a çağrıda bulunmuş ve AK Parti’nin temelli kapatılması için gereklerini açıklayan bir dilekçe yayınlamıştı.

CHP’li Sağlar’ın bu çıkışı AK Parti cephesinde tepkiyle karşılandı. AK Parti’nin Mersin’deki etkin isimlerinden olan Turgay Akyüz, bomba iddialarla Sağlar’a cevap verdi.

AK Parti’nin parti kapatmaları zorlaştıran yasal düzenlemeler getirerek, demokrasiye katkı sunduğunu söyleyen Akyüz, “Dün bu yasakçı zihniyetin borazanlığını yapan, Sivas olaylarından tutun da birçok karanlık odakların sözcülüğünü üstlenen,  gündeme gelmek için bu tür şovlar yapan Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar’ın kendince AK Parti kapatma dilekçesini hazırlamasını kınıyorum” dedi.

ABD Başkanlık seçimleri öncesinde Türkiye’ye gelerek birtakım isimlerle görüşen Joe Biden’ın Sağlar’la da görüştüğünü anımsatan Turgay Akyüz, şöyle devam etti:

“Joe Biden ABD Başkanı olmadan önce Türkiye ziyaretinde görüştüğü kişilerden biri de Fikri Sağlar’dı. Acaba dilekçeyi onlar mı yazdı? Sayın Sağlar; onların talimatıyla mı böyle bir gündem oluşturdunuz? Yanlış bir yoldasınız. O Ağa babalarınız şunu iyi biliyor; Türkiye eski Türkiye değil. Güçlü ve kararlı bir lideri var. Allah size akıl fikir versin Bakanlık yapmış bir şahsiyetsiniz. Bu tür açıklamalarla gündeme gelmenizi kınıyorum. Allah liderimizi ve ülkemizi sizin gibi dar kalıplı anlayıştan korusun.”

https://www.sansasyonelhaber.net/sok-gelisme-chpli-saglar-ak-partinin-kapatilmasini-talep-etti.html

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle