Hoşgeldiniz  

AK PARTİ AYDINCIK’TA “BİR GARİP İSTİFA”

admin | 02 Mart 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ak Parti Aydıncık İlçe Başkanı Ahmet Azgınoğlu, ilçe yönetim kurulu üyelerine SMS atarak, ilçe başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Daha sonra “istifa etmedim, bu yalan” diyerek çark eden Azgınoğlu’nun istifa duyurusu şok yarattı.

opetaydıncıkistifa

Sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – Ak Parti Aydıncık İlçe Başkanı Ahmet Azgınoğlu’nun görevinden istifa ettiğine ilişkin ortaya atılan iddia Mersin gündemine bomba gibi düştü. İl Başkanlığına faks çeken ve ilçe yönetim kurulu üyelerine de mesaj atarak istifasını duyuran Azgınoğlu’nun haberin yayılmasının ardından “İstifa etmedim” açıklaması yapması kafaları karıştırdı.

 

Ak Parti’nin Mersin’de kazandığı tek belediye olan Aydıncık’ın referandum öncesinde ilçe başkanının istifası Mersin kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı. İl Başkanı Cesim Ercik’in Azgınoğlu’nun istifasının kabulünü referandum sonrasına bıraktığı iddiası da Ak Parti kulislerinde açık açık dillendiriliyor. Teşkilat Başkanı Erhan Contar’ın da İlçe Başkanı Ahmet Azgınoğlu ile görüşmek için Aydıncık’a gittiği ve istifasını geri çektirdiği iddia edildi. Contar’ın, Azgınoğlu ile görüşürken referandum sürecine girildiğini, bu zorlu süreçte bu istifanın “farklı” yöne çekilebileceği ve bu nedenle istifasını geri çekmesinin Ak Parti açısından daha uygun olacağını söylediği ileri sürülüyor.

 

 PEKİ AK PARTİ AYDINCIK İLÇE BAŞKANI AHMET AZGINOĞLU NEDEN İSTİFA ETTİ?

 

Aydıncık’ta D-400 karayolu üzerinde 2 adet petrol istasyonu bulunan Azgınoğlu’nun yapımı süren Mersin-Antalya karayolunun Aydıncık güzergahının değişmesi nedeniyle uzun süredir sıkıntılı olduğu biliniyor. Henüz güzergahı tam olarak kesinleşmeyen D-400’ün Aydıncık ayağında şehir içinden geçecek olan güzergahın, istimlak sorunları ve Çarşı içindeki 1. Derece sit olan kazı alanı gerekçesiyle alternatif proje üretilmişti. 2 yıldır devam eden güzergah sıkıntısı nedeniyle Aydıncık’ta herhangi bir çalışma başlamaması da şehirde sıkıntı yaratmıştı.

 

“YOLU AŞAĞI ALDIRMAK İÇİN” Mİ İLÇE BAŞKANI OLDU?

 

Aydıncık güzergahının tıpkı Yeşilovacık’taki gibi şehir dışından geçirilmesi gündeme alınan yolun, dışarı alınmasından en çok etkilenecek isimlerin başında da şehirde 2 adet petrol istasyonu bulunan Ahmet Azgınoğlu geliyordu. Öyle ki ilçe başkanı olduğu ilk günlerde yakın çevresine “Yolu aşağı aldırmak için ilçe başkanı olduğunu” söylediği iddia edilmişti.

 

BELEDİYE BAŞKANINI HEDEF ALDI

 

İlçe Başkanı Azgınoğlu, yine yakın çevresine Aydıncık yolunun yukarı alınması girişimlerinde bulunan ismin Belediye Başkanı Ferat Aktan olduğu iddiasını şehre yayması da parti içerisinde iplerin gerilmesine neden olmuştu. Belediye Başkanı Ferat Aktan, bu iddiaların yayılması üzerine açıklama yapmak zorunda kalmış ve Aydıncık kamuoyuna bu iddiaları yayanları ispata davet etmişti.

 

Ak Parti’nin Mersin’de güçlü olduğu bölgelerin başında gelen Aydıncık’ta parti içerisinde yol yüzünden ciddi bir bölünme havası yaratan Ahmet Azgınoğlu’nu istifaya götüren son olayın duyulması da Aydıncık kamuoyunda şok etkisi yarattı. İddiaya göre yoldan ümidini kesen Ahmet Azgınoğlu, petrol istasyonlarını satılığa çıkardı. Geçtiğimiz günlerde şehre gelen bir yatırımcı belediyeden istasyonların imar durumları ile ilgili bilgi almak istedi. Belediyeden güzergahın tam olarak kesinleşmediği bilgisini alan yatırımcının istasyonu almaktan vazgeçtiği iddiası Azgınoğlu için bardağı taşıran son damla oldu. Zehir zemberek sözlerle istifa mesajları çeken Azgınoğlu, satışın yapılmaması sorumluluğunu da Başkan Aktan’a yükledi.

 

AK PARTİLİLER TEPKİLİ: “İSTİFASINI KABUL EDİN!”

 

Olayların Aydıncık’ta duyulması ise Ak Parti camiasında öfke yarattı. Bazı partililerin referandum sürecinde İlçe Başkanı Azgınoğlu’nun davaya zarar verdiği yönünde görüş bildirmesi üzerine Teşkilat İşleri Başkanı Erhan Contar’ın ilçeye gelerek, istifa sürecini referandumdan sonra değerlendirilmesi gerektiğini anlatmak için Azgınoğlu ile görüştüğü iddia ediliyor. Öyle ki bazı partililerin Contar’la istifayı kabul etmesi noktasında görüşmek istediği, vatandaşların da İlçe Başkanı Ahmet Azgınoğlu’ndan rahatsız olduğunu içeren bir raporun da Erhan Contar’a sunulacağı öne sürüldü.

 

“İSTİFA ETMEDİM” DİYE ÇARK EDEN AZGINOĞLU’NUN YÖNETİME GÖNDERDİĞİ O MESAJ

 

Arkadaşlar bildiğiniz gibi 3 yıldır ilçe başkanlığı yapmaktayım bazılarınızla da 2 yıldır beraberiz bu görevi kabul ederken amacım  iyi niyetli olarak halkımıza memleketimize hizmet etmekti daha sonraki dönemlerde yaşananların birçoğuna şahit oldunuz biliyorsunuz ben ve ailem bugüne kadar aydıncıkta herkes için birşey yapma gayretinde olduk kimseyi kapımızdan çevirmedik kimseye bir kötülüğümüz olmadı hiç siyasete girmeyi düşünmezken 2004 belediye seçimlerinde süleyman aktanın rahmetli babama bize emmi dayı ol demesiyle tekrar siyasete girdik o günden bugüne kadar elimizden geldiği kadar yanlarında olduk olmaya çalıştık ama anlam veremediğimiz bir merhametsizlik acımasızlık ve düşmanlıkla karşı karşıya kaldık biz bunları hak etmedik tüm gücümle dayanmaya çalıştım ama malesef olmuyor herşeyin bir sınırı var ve o sınırı aştım hem aileme hem kendime zarar vermeye başladım aynı şekilde partiyede zarar geleceğini düşündüğüm için başkanlıktan istifa ediyorum bu süre içinde beraber yediğimiz içtiğimiz tartışmalarımız oldu ben hakkımı helal ediyorum varsa sizden de helallik istiyorum hepinizden Allah razı olsun Allaha emenat olun saygılarımla…

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle