Hoşgeldiniz  

AHMET TÜRK DE SÖYLEDİ: “HDP SAYESİNDE 10 BÜYÜKŞEHİR ALINDI!”

admin | 30 Eylül 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP’li Ahmet Türk de yerel seçimlerde CHP tarafından alınan büyükşehirlerde, HDP desteğinin öne çıktığını savundu. Her fırsatta Mersin’de HDP desteğiyle kazandıklarını söyleyen CHP’li Seçer’in önceki dönem milliyetçi/muhafazakar işçilere uyguladığı kıyımın gerekçesine bir itiraf daha eklenmiş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kürt sorunuyla ilgili yaptığı açıklamalar kamuoyunun gündemine oturdu.

Kürt sorununun Türkiye’de meşru bir organla çözülebileceğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu meşru organın da HDP olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun son açıklamalarıyla HDP’yi ittifakta tutmak istemesi sonrası HDP’li Ahmet Türk, CHP’nin tutumu ve politikasını değerlendirdi.

Bianet’ten Ruken Tuncel’e konuşan Ahmet Türk, CHP Lideri’nin sözlerini olumlu bulduğunu belirtirken, bir önceki seçimlerde kurulan ittifak ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

HDP’nin bir önceki seçimlerde CHP’yi desteklediğini belirten Türk, ittifakın HDP sayesinde seçimleri kazandığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

HDP’NİN DESTEĞİ İLE 11 İL CHP’YE

“Biz yerel seçimlerde destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı seçimi alamazlardı. Ancak ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur, ‘yarın için ne yapacak?’ Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle