Hoşgeldiniz  

ADİL AKTAY “SON HAFTA” PAZARLIĞINI AÇIKLADI… ÖRGÜT KARIŞTI

admin | 30 Mayıs 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ani bir kararla partisinin Bozyazı İlçe Örgütü’nü görevden alan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, olağanüstü ilçe kongresinde her şeyi itiraf etti: “Bozyazı ve Gülnar’da İYİ Parti desteklenecekti. Uygulatamadık!”

31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ancak bir çok ilçede varlık gösteremeyen CHP’de İl Başkanı Adil Aktay’ın “itirafı” örgütü karıştırdı. Seçimlere son bir hafta kala aday çıkarttıkları Bozyazı ve Gülnar ilçesinde İYİ Parti’nin desteklenme kararı alındığını öne süren Aktay, ancak alınan bu kararın hayata geçirilemediğini ifade etti.

Kongrede konuşan Aktay, “Buraya gelmeden Bozyazı’da bir-iki esnaf arkadaşla sohbet ettim. Neden batı ilçelerinde İYİ Partiyle bir işbirliğine gidilmedi denildi. Son bir haftada böyle bir parti adına İYİ Parti İl Başkanıyla birlikte Genel Merkezimizin bilgisi dahilinde 2-3 ilçede değerlendirmeler yaptık. Fakat bunu hayata geçirme imkanı olmadı. Bunun biri Bozyazı diğeri Gülnar’dı. Bunu da açık olarak itiraf ediyorum. Parti bir karar almışsa buna herkesin uyması lazım. Uygulatamadık. Değişik dirençler oldu. Bu kongrenin yapılış amaçlarından birisi de bu. Alınan kararlara ayak diremek hele de aksi yönde davranmak parti ilkeleriyle bağdaşmaz” demesi ilçe örgütünü karıştırdı.

GÖREVDEN ALINAN İLÇE SEKRETERİ KONUŞTU

Kongrenin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan ilçe yöneticisi Muzaffer Gedik, il başkanı veya il yönetiminin İYİ Parti adayına destek verilmesiyle ilgili bir kararın kendilerine yazılı veya sözlü olarak iletilmediğini açıkladı.

Gedik, “Biz görevden alınan Bozyazı ilçe örgütü olarak asla parti Tüzüğümüzü çiğnemedik. Asla CHP ilkelerine aykırı bir harekette bulunmadık. Soruyorum partimin çıkardığı adayın arkasında durmak ne zaman parti suçu oldu? Ne zaman ilçe belediye başkan adayım için çalışmak parti suçudur?” dedi.

Gedik şöyle devam etti: “İl Başkanım konuşmasında diyor ki görevden alınan parti örgütü parti emirlerine uymamıştır diyor. Ben partinin ilçe sekreteriydim, bana il başkanlığından İyi partiyle ittifak yapacaksınız diye yazılı bir tebligat gelmemiştir. Burada diyor ki İlçe örgütüne anlatamadık diyor. İl başkanım İlçe başkanımıza yönetimini topla İYİ partiyle ittifakı görüş dedi de benim ilçe başkanım bu görevi yerine getirmedi mi? Eğer kendi partimin adayının arkasında dik durmak gece gündüz çalışmak suç ise ben hala görevde olsam ayni sucu yine islerim. Maalesef diyor Gülnar’da ve Bozyazı’da yönetimin yüzünden yapacak olduklarımızı gerçekleştiremedik diyor. Benim anladığım parti siyasi bir kurumdur. Bu kurumda kararlar yönetim kararıyla alınır. İl örgütünden böyle bir karar çıkmış mıdır? Bozyazı ve Gülnar’da ittifak yapılsın denmiş midir? Ben bir cevap bekliyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle