Hoşgeldiniz  

ADI HER DÖNEM TERÖRLE ANILAN ÇAY MAHALLESİNDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜME HDP KARŞI ÇIKTI, AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI

admin | 01 Mart 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Belediye Meclisinin Mart ayı oturumunda Çay Mahallesi’nin kentsel dönüşüm için TOKİ’nin hazırlıklara başlaması damga vurdu. AK Partili ve HDP’li Meclis üyeleri kentsel dönüşüm üzerinden karı karşıya geldi.

Akdeniz Belediyesi Mart Ayı oturumunun 1. Birleşimi Çay Mahallesi’nde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm tartışmaları nedeniyle oldukça hararetli geçti.

HDP’NİN, KENTSEL DÖNÜŞÜMLE AK PARTİ’NİN BÖLGEYİ İNSANSIZLAŞTIRDIĞINI SÖYLEMESİ SALONU GERDİ

Akdeniz Belediye Meclisinden, Çay Mahallesinde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm projesi hakkında TOKİ ile proje bazında görüşmeleri yürütmek için yetki isteyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a yetki vermek istemeyen HDP’li Meclis üyelerinin, AK partiyi suçlaması salonda bir anda gerginliği arttırdı.

HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, AK Parti tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin bölgeyi insansızlaştırması üzerine temellendirdiğini açıklaması Meclisi bir anda gerdi.

AK PARTİLİ ÖNER: “BİZ ÇOCUKLARIMIZI BİRİLERİ GİBİ ZORLA DAĞA GÖNDERMEDİK!”

HDP’li Tanrıverdi’nin AK Partiyi hedef alan açıklamalarının ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Aysel Mavioğlu Öner, HDP’nin bölge insanına refahı ve gelişmişliği çok gördüğünü ve istemediğini ifade etti. Öner, “Biz birileri gibi zorla kepenk kapattırmadık, çocuklarımızı zorla dağa göndermedik, kimseye baskı yapmadık” diye konuştu.

GÜLTAK: “PKK’YA NEDEN TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMİYORSUNUZ?”

Salonda gerginliğin artması üzerine tepki gösteren Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, terör örgütünün baskısı nedeniyle bölgede yaşayan insanların üzerinde kentsel dönüşüme karşıymış algısı yaratıldığını söyledi. Gültak, HDP’lilerin bölge halkı üstünde baskı kuran PKK’ya terör örgütü diyemediğini kaydetmesinin ardından gerginlik iyice tırmandı.

AK Partili Meclis Üyesi Aysel Mavioğlu Öner’in HDP’li meclis üyelerine söyledikleri de başta HDP’li Bedriye Kuş olmak üzere tüm HDP’li meclis üyelerini çıldırttı.

1 AY SONRA YİNE GÖRÜŞECEKLER

Tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Meclis üyelerinin; Çay Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin değerlendirme ve tartışmaları sonucu, komisyona 1 ay ek süre daha verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle