Hoşgeldiniz  

ADAY İÇİN GİZLİ OYLAMA SANDIK KOYDU, SÖZ ALIP ADAY İSMİ SÖYLEYENLERİ FIRÇALADI

admin | 29 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün partisinin 81 il başkanı ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Kayseri’de bir araya geldiği 81 il başkanına, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri adayının sorulduğu, onların da isim yazdıkları kağıdı, konulan sandığa attıkları ortaya çıktı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kayseri Erciyes’teki otelde, 81 il başkanı bir araya geldi.

 

Kılıçdaroğlu’nun, basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, partisinin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili süreci konuştuğu öğrenildi. Toplantının sonunda ise bir tahta sandık getirilerek 81 il başkanına Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri aday soruldu.

 

İl başkanları, 24 Haziran seçimlerinde görmek istedikleri Cumhurbaşkanı adayını gizli olarak oyladı. Sandıktan çıkan kağıtlar, parti yöneticileri tarafından, sonuç açıklanmadan bir poşete konularak Kılıçdaroğlu’na verilmek üzere teslim alındı.

 

‘DEMOKRASİ İTTİFAKI’ VE KESİCİ İDDİASI

 

Kılıçdaroğlu’nun, “İtitfakın adı ‘demokrasi ittifakı’ olacak. Önümüzdeki günlerde ortak bir deklarasyon yayınlayacağız” dediği ileri sürüldü.

 

Toplantıda konuşan 43 il başkanı seçimlere yönelik düşüncelerini dile getirdikten sonra Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istedikleri konusunda görüşlerini ifade etti.

 

İddialara göre, konuşan il başkanlarından tamamına yakınının İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’yi aday olarak görmek istediklerini söylediği öğrenildi. Birkaç il başkanının ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adını gündeme getirdiği kaydedildi. Aday isimlerinin konuşulması üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “Biz buraya aday belirlemeye gelmedik” ifadesini kullandığı belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle